Suroviny
| 6 ks |
|
| 6 lyžíc |
|
| 1 lyžica |
|
| 5 lyžíc |
|
| 1 balíček |
|
| 50 ml |
|
| Plnka: | |
| 1 liter |
|
| 3 balíčky |
|
| 130 g |
|
| 1 balíček |
|
| 2 lyžice |
|
| 7 ks |
|
| Šľahačkový krém: | |
| 4 lyžice |
|
| 300 ml |
|
| 2 balíčky |
|
Postup
-
1
Postup na prípravu cesta: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
- 2
Postup na prípravu plnky: Väčšiu čast vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštalového a balíček vanilinového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešane Zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
- 3
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon karamelovo-šľahačkový krém: Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou alebo kakaom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@elka , mňa ako prvé napadli šišky, je taký recept, do ktorého idú len samé žĺtky, síce nie až sedem, ale k zvyšným pridaj celé vajcia a máš praženicu (napr.) :-))