Kráľovské karamelové kocky

quida - fotkaquida, 25. januára 2012
Kráľovské karamelové kocky
Foto: quida

Suroviny

6 ks
6 lyžíc
1 lyžica
5 lyžíc
1 balíček
50 ml
Plnka:
1 liter
3 balíčky
130 g
1 balíček
2 lyžice
7 ks
Šľahačkový krém:
4 lyžice
300 ml
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Postup na prípravu cesta: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Postup na prípravu plnky: Väčšiu čast vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštalového a balíček vanilinového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešane Zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.

  3. 3

    Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon karamelovo-šľahačkový krém: Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou alebo kakaom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

domci4
:) karamel zbožňujem, niekedy skúsim, uložené v KK :)
elisticka
vyborny kolacik len ja som miesto vody dala mlieko ked som ho robila druhy krat .. s tou vodou bol taky plany... nevyrazny....
tothka
Súhlasím s Eliškou, nikdy nerobím s vodou, len s mliekom, inak je fakt výborný.
dogagador
krasny, najskor som si myslela, ze klasicky pudingac, ale ked som si to precitala, az som prehltla. no a mam co robit!
galka01
...deti ho milujú a pripravujem zákuštek veľmi často, je naozaj super...
salinka
Ten kolacik sa tvari naozaj lakavo. A hlavne tam nejde hora masla. To vyskusame.
tykadielko
tiež robievam veľa zákuskov z karamelu...sú nádherné - ako od cukrárky ....šikulka:)))
mariaklara
Tie vyzerajú ohromne....:-))) My ich tuším voláme " Francúzske rezy " .
matilda256
Sú fantastické.Robievam pri zvláštnych príležitostiach alebo len tak.
hanina
Je naozaj lahodný, je zo Života a ja ho teda poznám pod názvom "Francúzske karamelové Kocky". Ale na názve nezáleží...však?
quida
som rada, že sa vám páči :)))) tak dobrú chuť! :)
kontesa
vyzerá fajnovo :-) aká je veľkosť plechu?? nech sa nepopálim ako pri niektorých druhoch zákuskov..
radka11
chtěla jsem se zeptat, jak to vrstvit, aby se vrstvy nepromíchaly. děkuji
elka21
poraďte mi, čo potom robíte zo siedmimi žĺtkami, mraziť sa to nedá a len tak vyhodiď to tiež nie je extra dobrý nápad. Sedem je strašne veľa.
medulienka122
je fakt kráľovský, s vodou by som nerobila, robí sa to len vtedy, keď ide na vrch koláča ako napr.rezy "pod sklom", idem ho uložiť
@elka , mňa ako prvé napadli šišky, je taký recept, do ktorého idú len samé žĺtky, síce nie až sedem, ale k zvyšným pridaj celé vajcia a máš praženicu (napr.) :-))
zuzka27
alebo zo žltkov urob vaječný likér mňam, tam zas idú len žltka
alena54
vareskarky moje vedeli ste ze vanilkovy cukor je kvalitnejsi ako vanilinovy?? inak kolacik je suprovy vdaka za receptik :)