Kuracie placky s cuketou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 7. júla 2015

Sú proste vynikajúce.

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
5 PL strúhaný
1 ks
2 PL (alebo maizena)
1 ČL mleté
0,5 ČL
0,5 dl
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Osušené kuracie prsia nakrájajte na drobné kúsky alebo tenké rezančeky. V poháriku zmiešajte olej s koreninami(mleté alebo drvené horčic. semienka, muškátový oriešok, čierne kor. mleté), pretlačený cesnak pridajte k mäsu, osoľte, zalejte olejovou zálievkou a nechajte postáť aspoň 20 minút.

    Kuracie placky s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu so šupkou nahrubo nastrúhajte, trocha vyžmýkajte, pridajte k mäsu spolu so strúhaným syrom, vajcom a 2 PL Solamylu. Zmes naberajte polievkovou lyžicou priamo do olejom potretej horúcej panvice, urovnajte a z oboch strán pečte do zlatista. Kuracie prsia nepotrebujú veľa času, nech vám ostanú šťavnaté.

    Kuracie placky s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Placky sú výborné samostatné, ale aj s prílohou- šalátom, prípadne pre hladošov aj so zemiakmi.

    Kuracie placky s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som ich robila nie moc tenké, aby bolo do čoho zahryznúť. Kto mäso obchádza, tomu odporúčam použiť huby, len s vynechaním oleja potom

    Kuracie placky s cuketou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babkamt
vidieť, že je sezóna cukiet, všetci sa ju snažíme prepašovať do bežných jedál. Recept chválim.
mijaita
Tak @kukulienka , vynikajici napad, jak jsem predpokladala. Placicky cuketove podle tebe, dalsi byly kvetakove s garam masala a take jsem udelala celerove. Nadseni nebere konce, uz vim, ze udelam hlivove a fenyklove s tebi a mnoho dalsich. Pojila jsem jedno velike prso dvema krepelcima vajickama jenom. Syr jsem nemela ale to bude pak dalsi varianta. Hned jak bude hodne lidi, bude misa ruznych placicek - kukulinek :-) Diky!


kukulienka71
No, @mijaita , ty si kulinárka teda, hneď narobíš toľko variácií!:-) som veľmi rada, že si sa chytila nápadu, dakujem ti pekne za milú odozvu a lákavé foto tvojich placičiek, že kukuliniek, idem do kolien z teba:-DDD. Ako inak, na masle pečené musia byť vynikajúce. Dobrý nápad na pohostenie, môže byť viac druhov a je to rýchlo hotové. Si super!
bembo
veru že vyskúšam.vyzerá to dobre,a určite aj tak chutí.už je v KK
evanaaa
No, ja som ešte nerobila tuším, ako som už raz spomínala, neviem sa odhodlať, ale možno to spravím tak, ako tu radia - nenápadne ju zamiešam niekde do jedla, xixi.......možno ani nezbadám, že je tam.
kukulienka71
Milá @klaudia968 , iste si pochutíte, ďakujem ti:-)
@bembo , budem čakať na odozvu, hádam si prídeš na svoje;-) vďaka
@evanaaa , cuketu tiež pašujem, kde sa dá, má nevýraznú chuť ale dodá šťavnatosť, smelo vyskúšaj. Ďakujem za pristavenie sa:-)
anina6
tak tie tvoje placky nemajú chybu @kukulienka71 , rada ich vyskúšam. a rozmýšľam, žeby som ich upiekla na plechu ako ked robím pečené placky zo zemiakov. prajem pekný deň.
martamm
Tptp bude mňamka, uložené, čoskoro vyskúšame :)
kukulienka71
@anina6 , tvoj komentár ma veľmi potešil, ďakujem. Kľudne ich peč na plechu, nemali by byť suché, keďže mäso je pácované olejom. iste sa ti zmestia na plech naraz. Ale na druhej strane, na panvici je tiež len kvapka oleja(ani by nemusela byť), tak nie sú vyprážané, len oprážané. Pekný večer!
@martamm , manžel si tiež veľmi pochvaľoval, nech aj vám chutia! ďakujem ti:-)
radost
@kukulienka
vďaka za inšpiráciu dnešného obeda..konečne aj môj dedko si pochvaľoval prsia..s hokaido..
cukety..tekvičky..rodia vo veľkom..a toto bolo jednoduché pre jednoduchú babku jedlo..
vo variáciách sa bude opakovať počase..
doplackovania..kukuk..:-)
kukulienka71
to je mi radostná správa! dedka pozdravujem a ďakujem za vyskúšanie receptu, aj jednoduché môže dobre chutiť:-) doplackovania, milá @radost !
drajan
@Kukulienka71 - veľmi ma zaujal receptík, akurát som si naložila mäsko a stále špekulujem, čo by to urobilo, keby som nerobila placky, ale upiekla ako "koláč" v okrúhlej forme... aký je Váš názor, ako autorky receptu? DAKUJEM pekne
kukulienka71
@drajan , som rada, že ťa recept zaujal. Myslím, že si môžeme tykať ako tu všetci ostatní:-) na koláč by som dala mleté mäso, jemnejšia konzistencia by sa lepšie krájala-naberala z okrúhlej formy. A určite by som pridala nejaké v mlieku namočené rožky a vajcia by som rozdelila a celé odľahčila snehom, taký nákypový koláč mám na mysli. Budem zvedavá na výsledok, nech sa vydarí!
drajan
Ďakujem Ti, Kukulienka. Ja robievam "slaný cuketový koláč" a zvyknem dať nejakú údeninu pre vylepšenie chuti. Tvoje placky sa mi ozaj páčia a myslím, že nejdem špekulovať a idem urobiť tak ako je Tvoj recept. Škoda ho meniť... Mäsko už mám naložené, nakrájané na drobulinké rezančeky. Podobne robievam "strapaté" rezníky...kde sa k mäsku pridáva podľa chuti kadečo... a vyprážajú sa vlastne placičky- rezníky... Je to veľmi chutné. No, s cuketou ma to veru nenapadlo, hoci z cukety robím kadečo. Ďakujem pekne za Tvoju radu, že si reagovala tak promtne .. ozvem sa, ako chutilo. pekný večer Ti želám.
kukulienka71
@drajan , som vlastne rada, ze si zvolila ostat pri povodnom recepte:-), aspon si precitam tvoj nazor nan. Dakujem za mile slova, aj tebe pekny vecer!
drajan
chuťove sú super, ale akosi som mala problém s ich kompaktnosťou... sa mi stále pri obracaní mrvili i ked som pridala solamyl...
kukulienka71
Ďakujem za odozvu. Keď som ich robila posledne, tiež sa mi nedržali tak pekne pokope ako prvý raz, pridala som ešte jedno vajíčko a potom to bolo už v poriadku. Solamyl je skôr na zahustenie, zachytenie prebytočnej šťavy z cukiny. Vajce je pojidlo, zvýši výživnú hodnotu a aj chuť. Takže kľudne aj dve vajcia radím pridať už na začiatku, kompaktnosť bude zaručená. Pekný deň!
drajan
Kukulienka, aj ja som pridala len žĺtko naviac a pridala som trochu múky z vločiek. Potom to šlo lepšie, no aj tak len s veľkou opatrnosťou som obracala. Chuť výborná, robila som z mäska- kuracie vyskostené stehná. K tomu dresing - kyslá smotana, trocha vegety bez glutamanu, cesnak a trolinku majonezy ...výborné, ďakujem aj ja za receptík. ALe vyskúšam to aj na plech...ako "babu", nedá mi to. Pozdravujem a ĎAKUJEM, že si si na mňa našla čas.
radost
@kukulienka milá..opäť u nás bude tvoja chvíľa..
príde vnučka koncom týždňa-a už objednávka :
či je či nie je vôľa-aby táto placka-y bola..
hokaido a vnady ..
spravím..hlavne-nech sa TU aj tu máme radi...:-)
siisa
Páči sa mi receptík. Kk, určite vyskúšam.
emmajewel
Vyskúšané a sú naozaj výborne, šťavnaté, mne držali dobre, možno preto ze som ich nakrajala na fakt tenké a nie príliš dlhé rezance. Ako prílohu som dala zemiakovo-mrkvovú kašu. Veľmi chutili aj môjmu 4 ročnému synovi


kukulienka71
Toho roku prvé. Aj mne sa niektoré drobia, preto robím skôr menšie, tie sa ľahšie obrátia.
Idú s nami zajtra skoro ráno k vode.
Príjemný víkend na Varechu!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia