Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa

danda3 - fotkadanda3, 22. mája 2012
Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa
Foto: danda3

Mám rada recepty, kde sa všetko varí v jednom hrnci, toto je jeden z nich.

6 - 8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks
100 - 150 g
1 pohár malý
1 konzerva
1 ks
4 - 5 ks
1 ks
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninku nakrájame, dáme na rozpálený olej, pridáme pokrájanú cibuľu a všetko spolu opekáme za občasného miešania.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pokrájané kuracie prsia, ktoré dobre orestujeme, kým nezbelejú.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme podľa chuti soľ, čili papričku, drvenú rascu, premiešame.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme lečom a steriizovanými rajčinami, podľa potreby dolejeme horúcu vodu.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme do gulášu. Dusíme cca 10 - 15 minút.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 5
  6. 6

    Keď sú zemiaky uvarené, pridám scedenú fazuľu. Nechám prevariť a vypnem.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridám cesnak, majoránku a petržlenovú vňať a podľa chuti dosolím.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 7
  8. 8

    Hotovo, môžeme podávať, buď s chlebíkom alebo s pečivom.

    Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Eintopf

Diskusia k receptu

martamm
Danda3, chválim Tvoj nápad, výdatný guľášik obohatí náš jedálny lístok, som zvedavá, čo povie manžel, určite si pochutná... Ukladám, díky...
tinca
krásne vyzerá, ja tiež som vymenila v mnohých rcp za bravčové a hov. - kuracie mäso a veruže na chuti to jedlám neubralo:)
danda3
@ nazarboncuk veru, máš pravdu, je chutný aj s kuracím mäsom, len ho treba správne dochutiť. Ďakujem! ☺
boxik
Guláš je vždy guláš ,je jedno z akého mäsa hlavne ,že je kotlíkový a tento vďaka pekným fotkám nepotrebuje nič len zjesť.Inak keď sa tu už hovorí o tom ,ako nahradiť najmä drahú hovädzinu ,jeden tip.Ja používam často do kotlíkového ,i iného ,gulášu horné morčacie stehno ,čo chutí ako niečo medzi bravčovým a hovädzím mäsom ,gurmáni si ho chvália.Býva aj cenovo pomerne prístupné.
danda3
Ďakujem @boxik , máš pravdu, guľáš sa varil väčšinou z toho, čo bolo po ruke, ja mám rada aj strukovinový a to morčacie určite vyskúšam. ☺
danda3
Ďakujem @daanoo , robievam ho často, je rýchlo uvarený a stačí naň jeden hrniec.☺
danda3
Ak sa mäso dobre orestuje, tak nie a tých 30 minút je len informačných, nepozerám na hodiny, keď varím.☺
majo87
Ako jedlo to môže to byť dobré, len by som tomu dal iný názov, pretože s použitím kuracieho mäsa a najmä sterilizovanej fazule to ma od guľáša ďaleko... a od "kotlíkového" nehovoriac.. ten sa robí hlavne v kotlíku, kde sa počas varenia pripaľuje na strany kotlika paprika a ostatné suroviny, čo mu dodáva špecifickú chuť :)
danda3
Máš pravdu @majo87 , že sa guláš nevarí v kotlíku, ten názov sa asi zaužíval preto, že sa varí v jednom hrnci (kotlíku), už sa to tak zaužívalo. A guláš je preto guláš, že si ho môžeš pripraviť podľa svojej chute, robievam aj cícerový aj fazuľový, hubový, proste, čo máme radi. A fazuľa môže byť aj čerstvo uvarená.☺

Zaujímavé video z archívu TV Varecha