Cake-pops fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 7. marca 2013
Cake-pops (fotorecept)
Foto: nikola166

Neodolala som a pred týždňom som si kúpila formu na pečenie cake-pops, čiže koláčikov na paličke :) Poviem Vám, je to babračka, ale výsledok Zobraziť celý popisNeodolala som a pred týždňom som si kúpila formu na pečenie cake-pops, čiže koláčikov na paličke :) Poviem Vám, je to babračka, ale výsledok stojí za to. U nás určite nebudú chýbať na veľkonočnom stole.

24
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

1/2 ks
150 g
2 ČL
125 g
1 ks
75 ml
75 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Toto je základný recept na cesto. Poviem Vám, skúsila som aj obyčajné piškótové cesto, ale radšej neskúšajte. Celé sa prilepilo a musela som to vyhodiť. Čiže zatiaľ sa mi podarilo len s týmto cestom, čo bolo priložené k forme. Je to veľmi jednoduché-všetky suroviny vymiešame dokopy. Vznikne nám hustejšie cesto.

    Cake-pops (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Je veľmi dôležité formičky vymazať roztopeným maslom. Naplníme ich až po okraj.

    Cake-pops (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Priložíme vrchnú časť, vsunieme na okrajoch svorky. A tu tiež pozor, pečie sa vo vyhriatej rúre ale len na 175°C 20 minut !!! Takto sa vždy podaria. Cesto si môžete skontrolovať cez tie malé dierky na vrchnej časti formy.

    Cake-pops (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z rúry ich necháme trocha vychladnúť, vyberieme a môžeme upiecť zvyšok cesta. Z tejto dávky Vám vyjde presne 24 kusov cake-pops. Potom nasleduje opäť dôležitý krok, paličky namáčame do roztopenej čokolády a vsunieme do koláčikov-ale len do polovice. Necháme stuhnúť v chlade. Až potom ich môžeme ozdobovať podľa fantázie. Do cesta sa dá pridať aj rôzne farbivo. Necháme ich na stojane vychladnúť. Vážne odporúčam len tým, ktorý majú kopu času :)))

    Cake-pops (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ariela6
maš to velmi pekne a tie paličky to maš od lizatok alebo sa tam možu dat aj zo spajdli
nynuna
Také jsem koupila formu, ale první várka se mi nepodřila. Máte je nádnerné. Musím do toho jít znovu.
nikola166
@zdenulkam : neviem, ja som to do tej kategorie nezaradila ! ale pozriem sa pre istotu
@izabella929 : ďakujem :)
@zuzkabluzka : objednala som zo stranky tchibo.sk , tam je aj prístroj aj táto forma.
@ariela6 : paličky sú súčasťou balenia, je ich tam dokopy 60, takisto 2x stojan plastový :) ale môžu byť aj špajdle
@nynuna : mne sa tiež nepodarili, ale len keď som robila z piškótového cesta, všetky sa prilepili, ale s týmto cestom to ide..
@elysa : ďakujem :)
babidka
Krasne su , uz iba kupit formu a piect :-) Deticky by sa potesili ! Kupim to asi dcere ako darcek , nech sa potrapi s tym ona :-))))))))
monda
Verím ti že je to babračka, ale stojí to za to, ten výsledok a ako stvorené aj k dnešnému sviatku MDž, sa to celkom hodí, je to neobvyklá sladkosť:-)
ajkazim
citron si použila ako šťavu, alebo postrúhanú kôru, a ešte akú malinovku,veď to sa dnes nepredáva
evanaaa
Zasa niečo pre nás nevídané, zaujímavé, aspoň nebudú hádky, že to už tu je-:)) Ale aj mňa by zaujímal tá citrónová malinovka, mohla by si aspoň naznačiť, aká, či ktorá to je? Z bublinkami alebo bez?
nikola166
citrón som použila ako šťavu aj kôru.
citrónová malinovka sa písala v recepte, ale ja som dala citrónový sirup zriedený s vodou .. a môže sa dať aj iný sirup, podľa toho akú príchuť chcete mať. .robila som už aj s pomarančovou kôrou a šťavou.. tiež super :))
kata2
ja zvvyknem robiť cake pops z muffinového cesta a toto vaše ma zaujalo. len sa chcem spýtať, či tam nechýba prášok do pečiva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia