Foto: ajuska155
Moj priatel oslavuje 21 narodeniny , tak som mu urobila radosť .
príprava
Suroviny
Plnka : | |
1,5 l |
|
3 balíčky |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
70 g |
|
500 g |
|
Korpusy: 16 ks priemer 24 cm | |
16 ks |
|
600 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
|
Postup
-
1
Najprv si plechy vymastíme a vysypeme múkou a podla toho aký chceme aby torta mala tvar si ho naznačíme do múky, ja robím dobošku na plechy pretože sa mi to tak robí lepšie ako v kruhoch .
-
2
Vajíčka si vyšľaháme , pridáme cukor a múku . Robila som na dva krát lebo by mixér nestíhal a aj cesto bolo vyšľahanejšie. Vyšľahané cesto lyžicou dávame do kruhov na plech (5 plných pl na jeden kruh)
-
3
Takto uložené cesto pomaly roztierame až k naznačenému okraju .
-
4
Ked je cesto úplne rozotreté dáme ho piet do vyhriatej trúby .
-
5
Pri pečení striehneme každú chvílku aby nám korpusy nezhoreli , pretože sú veľmi tenučké .
-
6
Ked korpusy upečieme , necháme ich chladnút no na sebe najviac 4 , zatial si pripravíme puding z mlieka , zlatych klasov a múky .
-
7
Ked nám puding vychladne , tak si vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom ( ak je puding málo sladký ) a s kakaom .
-
8
Do takto vyšľahaného masla pridávame pomaly puding .
-
9
Na korpusy pokvapkam rum , kto ako má rád .
-
10
A následne nanášame krém a ukladáme na seba .
-
11
asi takto :-)
-
12
Ked to máme všetko hotové tortu obtrieme zvyšným krémom .
-
13
A ľubovolne ozdobíme .
-
14
Môžme podávať!!!
-
15
Dobrú chuť ! :-D
skoda, ze ja by som na to nervy nemala :-(
a vrch torty je poliaty karamelom.
Prosím ak niekto vie dobrý karamel na dobošovú tortu, nech sa podelí o recept. Ďakujem.
čo sa týka karamelu ja používam 300 g kraštálového cukru a 5 lyžíc šľahačky. na panvici cukor skaramelizume a postupne zamiešam šľahačku, ešte teplé vylejem na plát a horúcim nožom vykrajujem diely. Nôž namáčam vo vriacej vode.
Teraz sa vsak pecie u nas iba raz v roku, pretoze inych dobrot je velmi vela a tak nestihame jest, kedze "spomalujeme"...
Hned by som sa do tejto tvojej zahryzla bez rozmyslania.