Foto: 2010
Zajtra je Silvester a tu na každej grilovačke bude verzia ako sa tu tradicne robí, bez nálevu bez horčice a chrumkava, výborná a veľmi Zobraziť celý popisZajtra je Silvester a tu na každej grilovačke bude verzia ako sa tu tradicne robí, bez nálevu bez horčice a chrumkava, výborná a veľmi jednoduchá.
príprava
Suroviny
4 hrnčeky na tenko nakrájaná |
|
1 hrnček nastrúhaná |
|
2 PL nastrúhaná |
|
2 PL |
|
2/3 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Vykrojte hlub. Bielu kapustu,najlepšie na mandolíne, nakrájajte na slížiky, tak isto mrkvu alebo nastrúhajte, keď nemáte mandolínu. Cibuľu nastrúhajte. Zeleninu poriadne premiešajte.
- 2
Pripravte si dressing, zmiešajte ocot (treba vyskúšať radšej menej slovenský je ostrejší) cukor, majonézu, korenie a soľ. Použil som hrnček 250 ml.
- 3
Vmiešajte dressing do zeleniny, najlepšie tak 2 hodiny popredu - odložte do chladničky. PS: používajte všetky suroviny studené, aby šalát bol chrumkavý - aby nezvädol. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj, daako som to prezrel, dakujem za vyskusanie.
Dnes som tiez robil, ale neklasicku verziu so zmeskou bielej a cervenej kapusty aj stonkovy celer, dressing som robil pol na pol s kyslou smotanou a pridal lyzicu nakladanych chilli ( sambal oelek) a kompenzoval lyzicou sladkej chilli omacky ( nedal som cukor) biely ocot nahradil cervenym .
A ze americania nemaju dobre recepty.
Dostal som darcek taku ich alternativnu domacu kucharku. Jediny problem amerika je velka tak aj kniha ma 850 stran a 600 receptov.
www.amazon.com/One-Big-Table-Molly-ONeill/dp/074323270...
Vyzerá to úžasne ! Hneď by som si dala .
Ja sa s avokadom nekamaratim, ja som konzerva :-), krkovicka to zas vyhrala.