Foto: najkuchticka
Pre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké...vyborne chutia. Vyskusajte niekedy tento recept ked budete mat na ne chut Zobraziť celý popisPre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké...vyborne chutia. Vyskusajte niekedy tento recept ked budete mat na ne chut :) Privitam aj vas nazor do komentu :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, vajíčkami, smotanou a soľou.
- 2
Vypracujeme a odložíme na 60 min. do chladničky.
- 3
Z cesta vyformujeme bochníčky a necháme ich kysnúť asi 20 min. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme. Tip: Najlepsie sa bochnik roztahuje na poolejovanom tanieri! Prstami na nom tvarujeme langosovu placku.
- 4
Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretým so soľou a pridáme smotanu, kečup a syr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja robievam tieto, tiež cesto ukladám do chladničky, sú tiež chrumkavé.