Kura v lahodnej marináde

orchidea - fotkaorchidea, 29. januára 2012
Kura v lahodnej marináde
Foto: orchidea

Pôvodný recept je z časopisu o varení a použité boli iba kuracie stehná ale ja som podľa neho urobila celé kura. Nám doma Zobraziť celý popisPôvodný recept je z časopisu o varení a použité boli iba kuracie stehná ale ja som podľa neho urobila celé kura. Nám doma kuriatko chutilo, verím, že aj vám bude.

Suroviny

8 ks alebo aj iné časti kuriatka
1 ks
4 strúčiky
4 PL
3 PL
3 KL
2 KL
3 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájať nadrobno, cesnak prelisovať. V miske zmiešať so všetkými uvedenými surovinami. (Množstvo surovín si môžete samozrejme upraviť podľa množstva mäsa a chuti.)

  2. 2

    Kura umyť, rozporcovať, alebo použiť len stehienka. Poukladať do pekáča, posoliť, zaliať pripravenou zmesou a nechať cez noc v chladničke marinovať.

  3. 3

    Podliať troškou vody a prikryť. Rúru predhriať na 190-200 stupňov a piecť za občasného podlievania šťavou do mäkka najskôr prikryté a potom zapiecť do chrumkava.

  4. 4

    Ako prílohu som uvarila zemiaky a potom som ich dala na vyolejovanom plechu zapiecťdo rúry. Keďže pečiem v teplovzdušnej rúre, robila som to naraz s kuriatkom.

Diskusia k receptu

danculka
Ľúbime kura na sto spôsobov,a tu je jeden z nich.super...
evanaaa
A mohla by sa miesto octu dať citrónová šťava? Alebo to musí byť ocot? Ja kupujem v Rakúsku 5%-ný, lahôdkový, dávam do šalátov, ten náš " zavárací" sa mi zdá silný.
cica2
ty mi robíš chúťky, mňam :-)
elixir
Dnes som piekla kurčiatko podľa Tvojho receptu, ďakujeme za chutný obed :) Nabudúce by som dala menej kečupu, ale to už je vec chuti každého jednotlivca :)



angast
@elixir
tak za tento parádny obrázok by si si zaslúžila vyhrať to pučidlo, aj keď to nemá zahraničný názov.
elixir
@angast :D Keď ja už pučidlo mám... ale brala by som čistič pučidla :) Taký, čo by prešiel všetkými dierkami naraz a vyšpáral zaseknutý cesnak. :)
angast
ono to bolo dostať priložené spolu. Vydržalo to jeden- dvakrát a potom sa to poohýňalo a išlo to do smetí. Nechtami to ide blbo , ale mám takú kefku s dlhými umelými štetinami a ide to pekne s ňou.
orchidea
@elixir krásne si to nafotila, mne sa ten môj záber nepodaril...fotila som mobilom v tých časoch... dnes už mám foťáčik... :) Ale hlavne že sa ti recept páči a samozrejme dochutiť si môžeš podľa seba, niečo pridať, odobrať ako chceš.
pusta
@orchidea , krásny recept, presne po mojej chuti. veľmi sa mi páči :-)
dakujem, že si ho pridala.
mariamka
ja ten cistic pucidla mam doteraz ,, kto sa stara ,, ma :) u mna je to naopak cistic funguje ale pucic puci nafigu..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia