Foto: orchidea
Pôvodný recept je z časopisu o varení a použité boli iba kuracie stehná ale ja som podľa neho urobila celé kura. Nám doma Zobraziť celý popisPôvodný recept je z časopisu o varení a použité boli iba kuracie stehná ale ja som podľa neho urobila celé kura. Nám doma kuriatko chutilo, verím, že aj vám bude.
Postup
-
1
Cibuľku nakrájať nadrobno, cesnak prelisovať. V miske zmiešať so všetkými uvedenými surovinami. (Množstvo surovín si môžete samozrejme upraviť podľa množstva mäsa a chuti.)
- 2
Kura umyť, rozporcovať, alebo použiť len stehienka. Poukladať do pekáča, posoliť, zaliať pripravenou zmesou a nechať cez noc v chladničke marinovať.
- 3
Podliať troškou vody a prikryť. Rúru predhriať na 190-200 stupňov a piecť za občasného podlievania šťavou do mäkka najskôr prikryté a potom zapiecť do chrumkava.
- 4
Ako prílohu som uvarila zemiaky a potom som ich dala na vyolejovanom plechu zapiecťdo rúry. Keďže pečiem v teplovzdušnej rúre, robila som to naraz s kuriatkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak za tento parádny obrázok by si si zaslúžila vyhrať to pučidlo, aj keď to nemá zahraničný názov.
dakujem, že si ho pridala.