Drožďová nátierka
Drožďová nátierka

Drožďová nátierka fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 15. marca 2018
Drožďová nátierka (fotorecept)
Foto: gordonko

.... kedysi som droždie nemohol ani cítiť, dnes ho dokážem jesť samotné ..... no ako drožďová nátierka je to lepšie a chutnejšie

10 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 kocky
1 - 2 ks
2 PL
1 - 3 ks
1 ČL
2 ČL
 (vegeta)
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny - nadrobno nakájané cibule, nadrobno nakájaná uhorka, vajcia, horčica, mlieko, olej, droždie, maslo a koreniny čierné korenie mleté, drvená rasca .... SOĽ NESPOMÍNAM úmyselne, lebo som sa dočítal, že bez nej je to zdravšie .... je na Vás či osolíte alebo nie

    Drožďová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno nakájanú cibuľu dosklovita, potom namrvíme droždie a miešame skoro do roztopenia - dáme preč z ohňa a ešte miešame na panvici - ono to pekne dojde

    Drožďová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme koreniny, horčicu, nadrobno nakájanú uhorku a mlieko a vrátime na oheň a všetko spolu dobre premiešame

    Drožďová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    následne pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia

    Drožďová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď máme hotovo, odstavíme z ohňa, pridáme 1 - 2 lyžičky masla pre zjemnenie a vmiešame ho do masy, ktorú potom natierame na pečivo

    Drožďová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    DOBRÚ CHUŤ

    Drožďová nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
No, @Gordonko , pozerám najprv na suroviny a nevidím vajcia, tak som si pomyslela, že toto bude iná verzia drožďovej nátierky než tá klasická, ale potom som sa v postupe dočítala, že tie vajíčka tam predsa len sú. Robila som ju asi 2x.....
bystro
Je výborná, tiež ju robíme. Musím ešte vyskúšať tam dať tu uhorku, robievame to bez nej. Dopíš si do surovín vajcia.
hubata
Šikovný si, veľmi šikovný. Tiež nedávam uhorku, ale iste urobí dobrú chuť v pomazánke.
gordonko
@Bystro (17.3.2018 13:33)

sú tam napísané v spodnom riadku ....... odpovedal by som Ti nato aj vtipom , ale asi by sa ,,VARECHA,, červenala ..... je trochu neslušný ...vďaka za koment
gordonko
@Bystro (17.3.2018 13:33)

sú tam napísané v spodnom riadku ....... odpovedal by som Ti nato aj vtipom , ale asi by sa ,,VARECHA,, červenala ..... je trochu neslušný ...vďaka za koment
pilcik
Veľmi dobrá nátierka, mám ju tiež rád. Vďaka za pripomenutie.
motozuzika
Mňam.... my nerobíme ani ako nátierku, nám stačí na panvici cibuľka, droždie a na to vajíčko. Je to taká "smradľavá" zdravá praženica.
radost
@Motozuzika (13.12.2018 06:03)

My tiež tak..
rozdiel len v tom-že mne to vonia
a tá chuť
božská..:-)