Plnené bravčové karé
Plnené bravčové karé

Zapekané plnené bravčové karé

dorina - bez fotkydorina, 22. januára 2018
Zapekané plnené bravčové karé
Foto: dorina
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
20 dkg (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený hrášok. Môže sa urobiť aj praženica s hríbami, slaninkou a pažítkou či brokolicou atď. podľa chuti a fantázie. Praženicu si odložím bokom vychladnúť.

  2. 2

    Nakrájam si bravčové karé na hrubšie rezne tak aby sa ešte dali rozkrojiť no nie celkom prekrojiť.Následne si ich rozložím a naklepem z oboch strán. Do stredu dám praženicu a prehnem mäso na polovicu. Uchytím špáradlom. Okorením z oboch strán, čiernym korením a mletou paprikou. Následne prudko opečiem mäsko zo všetkých strán na oleji.

  3. 3

    Preložím ich do zapekacej misy. Na každé mäso dám kúsok masla a vložím na asi 40 minút do rúry (180 °C). Približne 5-10 minút pred dokončením na každé mäso dám kôpku strúhaného syra. Pred podávaním nezabudneme odstrániť špáradlá.

Diskusia k receptu

evanaaa
Karé som nedávno aj ja plnila, ale inou plnkou, no pri krájaní si robím kapsy, čiže už pri odkrojení z celého kusa karé stred nedokrojím úplne, ale vytvorím kapsu, takže celý rezeň neotváram. Najlepšie sa to robí, keď mäso ešte nie je úplne rozmrazené. Ibaže ja som kapsu balila do trojobalu a vyprážala, ale ani tento spôsob nie je na zahodenie.
1x dorina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia