Zapekané plnené bravčové karé

dorina - bez fotkydorina, 22. januára 2018 16:56
Ďalšie recepty »
Zapekané plnené bravčové karéFoto: dorina
60 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený hrášok. Môže sa urobiť aj praženica s hríbami, slaninkou a pažítkou či brokolicou atď. podľa chuti a fantázie. Praženicu si odložím bokom vychladnúť.

  2. 2

    Nakrájam si bravčové karé na hrubšie rezne tak aby sa ešte dali rozkrojiť no nie celkom prekrojiť.Následne si ich rozložím a naklepem z oboch strán. Do stredu dám praženicu a prehnem mäso na polovicu. Uchytím špáradlom. Okorením z oboch strán, čiernym korením a mletou paprikou. Následne prudko opečiem mäsko zo všetkých strán na oleji.

  3. 3

    Preložím ich do zapekacej misy. Na každé mäso dám kúsok masla a vložím na asi 40 minút do rúry (180 °C). Približne 5-10 minút pred dokončením na každé mäso dám kôpku strúhaného syra. Pred podávaním nezabudneme odstrániť špáradlá.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist