Zapekané plnené bravčové karé
Foto: dorina
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený hrášok. Môže sa urobiť aj praženica s hríbami, slaninkou a pažítkou či brokolicou atď. podľa chuti a fantázie. Praženicu si odložím bokom vychladnúť.
- 2
Nakrájam si bravčové karé na hrubšie rezne tak aby sa ešte dali rozkrojiť no nie celkom prekrojiť.Následne si ich rozložím a naklepem z oboch strán. Do stredu dám praženicu a prehnem mäso na polovicu. Uchytím špáradlom. Okorením z oboch strán, čiernym korením a mletou paprikou. Následne prudko opečiem mäsko zo všetkých strán na oleji.
- 3
Preložím ich do zapekacej misy. Na každé mäso dám kúsok masla a vložím na asi 40 minút do rúry (180 °C). Približne 5-10 minút pred dokončením na každé mäso dám kôpku strúhaného syra. Pred podávaním nezabudneme odstrániť špáradlá.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu