Foto: enerrgizer
... Slovenská chilli fazuľová polievka. Jedával som ju pravidelne v jednej reštaurácii, teraz ju varíme doma a chutí ešte viac....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...otvoríme si dobré suché víno a pripravíme si všetky suroviny...
-
2
...cibuľu a cesnak nakrájame, z chilli papričiek a pariky odstránime semená a nakrájame ich tiež...
-
3
...na bravčovej masti orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme mleté mäso, čerstvo mleté čierne korenie, Tandoori Masala, soľ a údenú papriku...
-
4
...keď máme mäso orestované, pridáme prepláchnutú bielu fazuľu ktorú sme predtým namočili, zalejeme vriacou vodou, pridáme majoránku a varíme. Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme prepláchnuté jačmenné krúpy a varíme ďalej...
-
5
...mäso, fazuľu aj krúpy už máme mäkké, do hrnca dáme zelenú papriku, chilli a drvené paradajky, alebo pretlak. Necháme prevrieť, ak treba dochutíme a podávame s chlebom...dobrú chuť
-
6
...robím ju jemne pikantnú, kto chce mať oheň v ústach, dochutí si feferónovou pastou...
korenie Tandoori Masala som kúpil v Metre
zvycajne je hustejsie a obsahuje aspon tri druhy fazule ,maso hovadzie ,ale zdravsie variacie sa robia aj s morcacim a kuracim.
Bravcove obycajne nie je pomlete ,ale pokrajane na kocky.
Je to zalezitost chuti a tradicie.
urcite ju urobím!