Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...
Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....
Šatôčky s pudingom a čokoládou
Cesto rozdelíme na polovice. Každú polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik a rozkrájame na malé obdĺžniky. Na...
Krémová tvarohová polievka
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť, Mlieko s tvarohom a so žĺtkom rozšĺaháme. keď...
Ovsené cookies
Toto nízkotučné sladké pečivo je ľahko stráviteľné a vhodné na olovrant alebo desiatu.
Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.
Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....
Miešané mäso Enviro
V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som...
Žalude z maslových sušienok
Maslo roztopíme, pridáme cukor, pomleté sušienky a orechy a džús. Spracujeme rukami do kompaktnej...
Hubovo–zeleninová polievka
Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...
Syrový šalát
Kto má rád syr a chce, aby bol ešte chutnejší a zvláštnejší. Údené syry neodporúčam,...
Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou...
Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...
Celozrnné fusilli s paradajkovou omáčkou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak. Medzitým dáme do väčšieho hrnca zovrieť vodu...
Bezlepkové muffiny podľa Marcelly Molnárovej
Speváčka a spisovateľka Marcella Molnárová nám pripravila bezlepkové muffiny s čokoládou a orechmi.
Kuracie rezne s pšeničnými klíčkami
S olivového oleja a korenín urobíme marinádu a rezne vložíme do nej a necháme 24 hod...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Obrátené jahodové koláčiky z lístkového cesta
Sezóna jahôd sa pomaly rozbieha a na trhoviskách už sú šťavnaté jahôdky pripravené na to, aby...
Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké...
Pečeň podávaná netradične
Nie je problém urobiť pečeň na novej cibuľke, ale je umenie zaujať jednoduchým jedlom pri podávaní...
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Cesnaková nátierka
syrokrém vyšľaháme, pridáme pretlačený cesnak a materinu dúšku, všetko podľa chuti. Kto chce štipľavejšiu,...
Rýchly krupicový nákyp
Rýchla a ľahká pochúťka. Vhodná ako hlavné jedlo alebo ako dezert. Suroviny uvádzam pre malú...