Tento recept som nasla na amerických stránkach, keď som hľadala, aké iné než klasické mafiny upiecť. Zaujala ma hlavne tá špeciálna cukrová poleva :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1,5 pohár |
|
| 0,5 pohár |
|
| 0,5 čajová lyžička |
|
| 1 kus |
|
| 0,5 pohár |
|
| 0,5 pohár |
|
| 3 kus surové |
|
| z jedného pomaranča kus |
|
| Poleva: | |
| 12 - 14 kus |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka, rozpustené maslo, pomarančovú šťavu (na pol pohára mi stačilo ručne odšťaviť 2 pomaranče) a pomarančovú kôru vyšľaháme do peny. Nepríjemné je to, že to dosť prská.
- 2
Do vyšľahanej zmesi zamiešame múku, soľ, PDP a cukor (použila som hnedý cukor, ale v recepte bol normálny biely) a vymiešame hladké cesto. Potom už len naplníme mafinkové formičky. Plníme klasicky do 2/3, lebo dosť narastú.
- 3
Zlatý klinec pečenia a to, čo ma na tomto recepte pobavilo je cukrová poleva na americký (trochu lenivý spôsob). Kocky cukru namočíme do pomarančovej šťavy a dáme na vrch každej mafiny a mierne zatlačíme. Kocka cukru sa pri pečení pekne roztečie a takto poleje mafinu :). Pečieme cca 25 - 30 minút na 180 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu