Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...
Celerové bochánky s hlívou a celerovými chuťovkami
Pro milovníky celeru, celeru a celeru.
Levanduľové sušienky
Keďže máme nasadenú levanduľu, okrem sirupu skom vyskúšala aj levandulove sušienky :)
Karfiolový krém s restovanou hlivou
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame. V rozohriatom hrnci roztopíme maslo, orestujeme cibuľu....
Adventný veniec
moj syncek potreboval kusok vianoc do skolky, tak sme spolu spravili vencek s medovnikoveho cesta.
Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...
Valentínska bábovka
Recept olejovej bábovky pozná asi každý, lenže ja som si ho trochu pozmenila tou čokoládou a...
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.
Muffiny v tvare ruže
Tento recept som získala z jedného časopisu ako madlenky. Keďže doteraz sa mi forma na madlenky...
Nakladané Pareničky
Vždy mi chutil nakladaný Hermelín, tak som si to prispôsobil na slovenské chute
Rybie karbonátky
Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce,...
Čokoládové cookies pre šibačov
Jednoduchý, chutný, trvanlivý a v našej rodine obľúbený recept vhodný na každú príležitosť.
Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...
Koláč so zelenými jablkami
Variant „gramotného“ použitia jabĺk, ako by bol riekol pán Prof. Ing. Tobiáš Lazar, ...
Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...
Brokolicový šalát alebo nátierka
Šalát (nátierka) zo surovej brokolice. Obsahuje nižšie množstvo sacharidov, preto je vhodný aj pre ľudí,...
Gratinovaný banán v slaninke
Tento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak...
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v...
Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...
Šťavnaté kúsky
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...
Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...
Vanilkové mlieko s jahodovou zmrzlinou
Je to recept , ktorý robieva moja dcéra. Má ho vyskúšaný na deťoch , svojich je neodolateľný...
Languedocký šalát
Salat sa da urobit vlastne zo vsetkeho. Toto je taky "nedelny" a davam ho sem preto,...