Kávový nákyp s vanilkovým krémom
Krupicové nákypy som robievala, ked boli moje dievčatá malé, odvtedy nie. Dnešné pečenie je...
Nátierka so syrom a bylinkami
Dohladka vymiešajte tvaroh, cottage syr a kyslú smotanu. Syr nastrúhajte nadrobno a spolu s pažítkou,...
Pomarančovo-bazalkový koláč
Tento recept mam z australskej sutaze My Kitchen Rules. Zvlastna kombinacia bazalky a pomarancovej kory a...
Šoulet
Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme...
Pstruh à la Otto Weiter
V tomto videu nám obľúbený spevák Otto Weiter so svojou šarmantnou partnerkou Petrou Maxin pripravia zdravého a...
Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...
Farfalle s brokolicou
V kastroli si rozpustíme maslo na ktorom opečieme cibuľu, pridáme rozotretý cesnak, emental/eidam ja pridávam...
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...
Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok
Syrové muffinky
Pripravíme si suroviny. Odvážime si 250 gramov polohrubej múky do ktorej zamiešame prášok do pečiva.
Farfalle - tuniakový šalát
Rýchle, ľahké, a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky, motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s...
Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...
Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...
Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...
Medovníčky
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj....
Kuracie balíčky
Tento recept mi vravel kamarat ktorý sa učí za kuchára, tak som ho skúsila a veľmi mi...
Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Výsledok nedeľného experimentovania
Tuniakový šalát
Tento recept, ma naučila práve dnes kamarátka, a môžem z vlastnej ochutnávky povedať, že...
Špagety ala čo špajza dala (rajčinkové)
Obed nenavarený a hlad silný :) tak šup rýchlo pozrieť čo máme doma v zásobách a za...
Voňavé vianočné medovníčky
Vajcia rozmiešame s cukrom. Med zohrejeme a horúci ho zmiešame s klinčekami, škoricou, múkou a práškom do...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...
Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.