
Tika Masala
Na panvici rozpáliť olivový olej. Pridať na prúžky nakrájanú cibuľu, zázvor, chilli papricky, ...

Jarná polievka
Pôvodne som ju chcel nazvať inak, pretože na základe pozorovaní z posledných rokov je zrejmé, ...

Malajská pečeň v čili omáčke
Na oleji postupne opečieme kuraciu pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, šampiňóny a všetko spolu...

Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...

Domáce lievance s brusnicami
Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. Z droždia, mlieka, cukru, soli...

Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...

Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...

Smotanová torta
Tento receptík robím často, lebo nie je náročný na prípravu spolu so svojou malou dcérou.

Špíz s omáčkou z gorgonzoly
Narýchlo zmyslený, no nakoniec veľmi chutný recept. Pripomína mi stanovačky spred pár rokov, špízy...

Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré
Súkromný šéfkuchár Ladislav Floreán v tejto časti nášho seriálu ukáže ako pripraviť výnimočné jedlo, ktoré vyzdvihne...

Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

Venčeky z lístkového cesta
Tento recept som jedným okom zazrela niekde na nete a vedela som, že ho musím vyskúšať....

Jahodový ocot
Umyté, osušené jahody nakrájame na malé kúsky. Kúsky jahôd dáme do vzduchotesnej nádoby a zalejeme...

Bochníčky s restovanými paradajkami a cesnakom
Vonku jeseň, doma zásoby múky ako v mlyne a báječná nová kniha s príznačným názvom: Dough...

Francúzske medové toasty s jablkami a cesnakom
Toastový chlieb natrieme z oboch strán maslom a na rozohriatej panvicu opekáme z oboch strán. Medzitým nakrájame...

Špargľový dezert s vanilkovou ricottou, jahodami a avokádom
Tento recept bol pre mňa, keď som ho prvýkrát počula, dosť nepochopiteľný, lebo som...

Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...

Baklažánoví ježkovia
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila...

Dezert z banánu a papáye
Milujem banány, papáyu, hrozienka, domáci med a aj vlašské orechy. Všetko som to...

Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...

Chlebík od Ikušky
Chleba pečiem dávno pradávno, ale tento nám chutil veľmi, asi preto že je od mojej dcéry, ďakujem....

Tagliatelle s kuracím mäsom a špargľou
Top cestoviny s mäsom a šparglou ... Rychle a chutne

Jahodovo-banánové dobrodružstvo
mala som doma bourbon vanilkový cukor, tak som chcela niečo vyskúšať

Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Zapekané šampiňóny so sójovou plnkou
Babičky vedeli, aký poklad sa skrýva v nenápadnom struku. Guľôčky plné bielkovín dokázali pripraviť na sto spôsobov. Dobrá gastronómia sa...

Rybí tousty
V mládí jsem žila v Praze a měla jsem oblíbenou rybí restauraci na Václavském náměstí. Tak...