Nepečený ovocný dezert
Nepečený ovocný dezert

Chia dezert s broskyňami a jahodami

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018
Chia dezert s broskyňami a jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava

Suroviny

50 g
300 ml
150 g
100 g
400 g
200 g
100 g
1 ks
5 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chia semienka, smotanu, biely jogurt a práškový cukor zmiešame a necháme cez noc napučať v chladničke.

  2. 2

    V rozpálenej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme nadrobno nakrájané broskyne, šťavu z jedného citróna, maslo a povaríme asi minútu. Na záver ešte pridáme nasekanú čerstvú bazalku.

  3. 3

    Do pohárov striedavo navrstvíme napučané semienka, nalámané piškóty a broskyňovú zmes a dozdobíme čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Skvelé, zdravé a super recept na skaramelizované ovocie. Vďaka chia semienkam budem mať pocit, že až tak veľa nezhreším

Pridaj komentár k receptu: