Chia dezert s broskyňami a jahodami
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
50 g |
|
300 ml |
|
150 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
5 g |
|
50 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Chia semienka, smotanu, biely jogurt a práškový cukor zmiešame a necháme cez noc napučať v chladničke.
- 2
V rozpálenej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme nadrobno nakrájané broskyne, šťavu z jedného citróna, maslo a povaríme asi minútu. Na záver ešte pridáme nasekanú čerstvú bazalku.
- 3
Do pohárov striedavo navrstvíme napučané semienka, nalámané piškóty a broskyňovú zmes a dozdobíme čerstvými jahodami.
Tiež ovocný dezert:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre