Chia dezert s broskyňami a jahodami
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Chia semienka, smotanu, biely jogurt a práškový cukor zmiešame a necháme cez noc napučať v chladničke.
- 2
V rozpálenej panvici rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme nadrobno nakrájané broskyne, šťavu z jedného citróna, maslo a povaríme asi minútu. Na záver ešte pridáme nasekanú čerstvú bazalku.
- 3
Do pohárov striedavo navrstvíme napučané semienka, nalámané piškóty a broskyňovú zmes a dozdobíme čerstvými jahodami.
Tiež ovocný dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu