Zabaglione (šodó zo šumivého vína)
Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Nachystáme si 4 elegantné poháre na martini alebo víno. Na dno vložíme ovocie.
- 2
Dáme variť 2 cm vody. Medzitým našľaháme v medenej, prípadne antikorovej nádobe žĺtky s cukrom do bielej peny. Klasicky sa zabaglione šľahá ručnou metličkou, ale elektrický šľahač nám ušetrí námahu. Prilejeme dávku vína.
- 3
Vložíme nádobu so studenou žĺtkovou penou nad paru tak, aby sa dno vrchnej nádoby nedotýkalo hladiny vriacej vody. Bez prestania šľaháme, až kým pena nezhustne − asi 1 minútu. Dlhšie šľahanie vytvorí hustejšiu penu. Penu rozdelíme do pohárov a okamžite podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Moja babička perfektne robila šodó, ale vtedy som sa o kuchyňu nezaujímala. Bolo výborné a rada by som to vedela a hlavne jedla- pila.