Foto: sonah
Chutný a zdravý orieškový koláčik, ktorý robievam mojim malým chlapcom :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Vyšľaháme sneh.
- 2
Vymiešame všetky suroviny aj so žĺtkami na jemné cesto. Na záver vmiešame sneh. Pomer surovín je orientačný. Závisí to na veľkosti vajíčok atď. Mne sa zdalo cesto riedke a múku som ešte dosýpala. Treba uvážiť. Prípadne komu je málo sladké pridať cukor.
- 3
Cesto upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto som prekrojila na dve časti a naplnila višňovou plnkou (alebo džemom). My sme mali mrazené višňe, ktoré som prevarila a vymixovala s medom, bolo to redšie, ale koláčik to krásne vpil a bol šťavnatý.
- 4
Kto chce môže koláčik poliať kvalitnou čokoládou roztopenou nad parou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Mitzy , vínny kameň je prášok do pečiva (od Dr.Oetkera), ale je zdravší ako ten, ktorý väčšinou poznáme a kupujeme, je bez fosfátov. Niekde tu, na Vareche je aj diskusia na tému Vínny kameň.....