Višňovo-orechový koláčik

sonah - fotkasonah, 14. februára 2017
Višňovo-orechový koláčik
Foto: sonah

Chutný a zdravý orieškový koláčik, ktorý robievam mojim malým chlapcom :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 šálky (2,5 dcl)
100 g
4 PL
1/2 bal
4 ks
1 šálka (2,5 dcl)
Plnka:
300 g
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov. Vyšľaháme sneh.

  2. 2

    Vymiešame všetky suroviny aj so žĺtkami na jemné cesto. Na záver vmiešame sneh. Pomer surovín je orientačný. Závisí to na veľkosti vajíčok atď. Mne sa zdalo cesto riedke a múku som ešte dosýpala. Treba uvážiť. Prípadne komu je málo sladké pridať cukor.

  3. 3

    Cesto upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto som prekrojila na dve časti a naplnila višňovou plnkou (alebo džemom). My sme mali mrazené višňe, ktoré som prevarila a vymixovala s medom, bolo to redšie, ale koláčik to krásne vpil a bol šťavnatý.

  4. 4

    Kto chce môže koláčik poliať kvalitnou čokoládou roztopenou nad parou.

Diskusia k receptu

mitzy
Veľmi chutne vyzerajúci koláčik. Otázka: čo je to kameň vínny? Nepoznám.
evanaaa
Jednoduchý zdá sa, ale dobrý určite......
@Mitzy , vínny kameň je prášok do pečiva (od Dr.Oetkera), ale je zdravší ako ten, ktorý väčšinou poznáme a kupujeme, je bez fosfátov. Niekde tu, na Vareche je aj diskusia na tému Vínny kameň.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia