Foto: frezia68
Nebudem písať recept na chlieb,tých je tu dosť.Aj na chlebových bezlepkových múkach sú recepty.Ale dnes som piekla na skúšku len z 300 g múky Zobraziť celý popisNebudem písať recept na chlieb,tých je tu dosť.Aj na chlebových bezlepkových múkach sú recepty.Ale dnes som piekla na skúšku len z 300 g múky a je výborný.Chlieb som už piekla so všakovakými prísadami,ale dnes so strúhaným syrom,orechami,rascou a čiernym korením.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zamiesila som chlieb z 300 g bezlepkovej múky podľa receptu a pridala sekané vlašské orechy, rascu, strúhaný syr a 1/2 kávovej lyžičky čierného korenia. Inšpiráciu som našla niekde v televízii, či v časopise, ani nepamätám. Na 300 g múky asi toľko :
-
2
Syr je bezlaktózový, dostať ho v reťazcoch,ale iste sa dá použiť podľa svojej chuti.
-
3
Pridala som pri miesení syr,rascu,MČK,soľ (syr je tiež slaný) a ingrediencie podľa receptu.
-
4
Trocha prekysol,lebo som zabudla zapnúť rúru.Takže som vyhriala na 200°C,vložila chlieb a šuchla na spodok rúry asi 1 dcl vriacej vody,Potom už rúru neotváram,aby para neunikla. Ak som pridávala k chlebu na spodok rúry misku s vodou,paru som ani veľmi nevidela.Ale chlieb mi v strede klesol,trocha vody som omylom šuchla aj tam a sa urazil.
-
5
Ale keď som ho ešte teplý krájala a degustovala........no,čo budem ospevovať?Nie každému zachutí,máme rôzne chute,ale mne k nemu stačili redkvičky :-)
-
6
Takže pridávam len ako inšpiráciu pre zvedavých,či variabilných.Síce ten chlieb si nenatriem s domácim džemom,ale masť a cibuľu určite použijem,alebo hrianku s cesnakom.A kto má rád len svoj tradičný a výborný chlieb,veď tento recept obíde :-) ,nie?
keď ja pridám syr a to všecko..z inej múky..bude chutnejšie aj to moje "decko"..??
koniec slávy..on je asi dobrý..len keď ho frézia spraví..!!
a
nezjedz ho naraz..ktovie-či aj koncom týždňa bude mať ešte tú božskú chuť..??..:-)
a či teraz prázdny je tvoj jedálenský stôl..??
hnevať sa na mňa nie je nutné..
ja len kecám..by to tu nebolo smutné..
:-)