Suroviny
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| /nemusia byť/ |
|
| /nemusia byť/ |
|
| /nemusí byť/ |
|
|
|
|
|
|
|
| na posypanie |
|
| 5 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Žĺtky oddelíme od bielok a do penista mixujeme žĺtka, vanilkovy a práškový cukor s vodou.
-
3
Keď je cesto vyšľahané do penista pridame k nemu : olej, kypriaci prášok a múku.Neskôr pridáme tuhý sneh z bielkov.
-
4
Vmiešame hrozienka, čokoladu a orechy.(ja som oriešky nemala) Potom cesto rozdelíme na polovice a do jednej polovice dáme kakao. Cesto striedavo vylejeme do vymastenej a strúhankou posypanej formy. Mierne vychladnutú babovku posypeme praš.cukrom :)








Diskusia k receptu