Foto: diabambulka
Takúto jednoduchú zvládne aj chlap :-)))
porcií
na 160 °C
Suroviny
Cesto : | |
5 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Čokoládová plnka : | |
150 g |
|
2 PL |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 - 2 PL (um) |
|
100 ml |
|
Šľahačková plnka : | |
250 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto : Do tuhého snehu z bielkov postupne zašľaháme cukor spolu s vanilkovým cukrom a vyšľaháme dotuha. Primiešame kokosovú múčku, pridáme múku spolu s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 160 °C 25 - 30 minút.
- 2
Na vychladnutý korpus natrieme čokoládovú plnku a na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku.
- 3
Čokoládová plnka : Na kúsky polámanú čokoládu, mlieko , žĺtky, práškový, vanilkový cukor a kakaový prášok opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotovú čokoládovú zmes necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame maslo a rum/um.
- 4
Šľahačková plnka : Vychladenú smotanu vyšľaháme spolu so stužovačom do polotuha. Potom pridáme vanilkový cukor a došľaháme dotuha.
- 5
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu