Tekvicová polievka

Martin Slanina
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Tekvicová polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

125 g
500 g
150 g
100 g
100 g
20 g
15 g
350 g
45 g alebo kyslú smotanu
15 g
10 g




Postup

  1. 1

    V hrnci necháme rozpustiť maslo, v ktorom si spražíme očistenú, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu, cibuľu a pór. Takto to necháme variť na pomalom plyne za občasného miešania asi 7 – 10 minút.

  2. 2

    Pridáme cukor a na plátky nakrájaný cesnak, ešte chvíľu povaríme a zalejeme vývarom, v ktorom necháme zeleninu rozvariť.

  3. 3

    Ručným mixérom polievku rozmixujeme – ak sa polievka zdá riedka, pridáme nakrájaný uvarený zemiak, ktorý poslúži na zahustenie polievky a necháme chvíľu povariť.

  4. 4

    Podľa chuti dochutíme a hotovú polievku ozdobíme čajovou lyžičkou crème fraîche, petržlenovou vňaťou a tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu

mamatata2
Paráda, podobnú varieva moja švagriná z Čiech, je výborná.
martamm
tekvicová jemoja obľúbená, práve teraz som si uvarila :)
Ale aj Tvohu vyskúšam najbližšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia