Tekvicová polievka
Martin Slanina
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
V hrnci necháme rozpustiť maslo, v ktorom si spražíme očistenú, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu, cibuľu a pór. Takto to necháme variť na pomalom plyne za občasného miešania asi 7 – 10 minút.
-
2
Pridáme cukor a na plátky nakrájaný cesnak, ešte chvíľu povaríme a zalejeme vývarom, v ktorom necháme zeleninu rozvariť.
-
3
Ručným mixérom polievku rozmixujeme – ak sa polievka zdá riedka, pridáme nakrájaný uvarený zemiak, ktorý poslúži na zahustenie polievky a necháme chvíľu povariť.
-
4
Podľa chuti dochutíme a hotovú polievku ozdobíme čajovou lyžičkou crème fraîche, petržlenovou vňaťou a tekvicovým olejom.
Ale aj Tvohu vyskúšam najbližšie