Foto: lekorica
Rada doma pečiem domáci chlieb, a tak bolo načase, aby som skúsila upiecť aj nejaké pečivo. Zloženiu celozrnného pečiva v obchodoch neverím. Poviem Zobraziť celý popisRada doma pečiem domáci chlieb, a tak bolo načase, aby som skúsila upiecť aj nejaké pečivo. Zloženiu celozrnného pečiva v obchodoch neverím. Poviem vám, pečivko je chutné a vydrží čerstvé aj 4 dni.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
600 g celozrnná |
|
1/2 téglika |
|
1 ks sušené |
|
1 PL |
|
1 a 1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 hrsť sezamové,slnečnicové, ľanové |
|
300 ml teplá |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny som spolu zmiešala v mixéri.
-
2
Cesto som nechala podkysnúť asi 30minút.
-
3
Po vykysnutí som pomúčila dosku a vykrajovala som bochníky a urobila aj zopár rožkov. Vyšlo mi 12 kúskov pečiva.
-
4
Pečivo som dala piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov a piekla som asi pol hodinu. Po vybratí z trúby som pečivo potrela vodou zmiešanou so soľou.
Diskusia k receptu