Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom
K tomuto jedlu ma inšpiroval film Krstný otec :-D. Niečo podobné varili na mafiánskej "porade" v...
Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...
Vega medailónky
Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že...
Zeytinyağlı bamya yemeği (Dusená okra s cícerom a paradajkami)
Samozrejme najlepšie je použiť čerstvú zeleninu, ja som sa potrebovala "zbaviť" zásob, tak som použila...
Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...
Kefírové jablkové lievance s krupicou
Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ,...
Kura na kapuste
na pekáč dáme olej, kyslú kapustu, kyslú smotanu, naporcované kura a posypeme grilovacím korením,...
Kuracie prsia so žihľavou na zelenine
... žihlava je vraj zdravá , tak som si dnes na...
Snehový veniec s pistáciami, čokoládou, brusnicami a karamelom
Mám rada nové a neokukané recepty a ešte radšej adrenalín, keď ich prvý krát pripravujem...
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Falošná treska
Táto nátierka je moja najobľúbenejšia. Nie je ťažká na prípravu a veľmi dobre chutí :)
Fondantová poleva - pravá
Pod názvom FONDANT, alebo fondát sa dnes rozumie každá biela hmota, ktorá sa natrie na...
Chrumkavé kura zo zeleninou
často robievam takto kura , niekedy dám čerstvú zeleninu a mrazenú obmieňam ...
Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly
... jednoduché, rýchle a chutné jedlo :)
Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...
Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka
Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka našej úžasnej babičky...
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Syrovo-cesnaková nátierka
Veľa syra a veľa cesnaku, to je tajomstvo tejto nátierky. Pozor, neodporúčam na romantickú...
Sypaný višňový koláč
Všetky sypké suroviny spolu zmiešame a zmes rozdelíme na 3 časti. Višne rozdelíme na 2 časti...
Broskyňová kocka
JJe to svieží zákusok s výbornou chuťou a rada ho pripravujem na každú príležitosť
Celozrnní brumíkovia
Môj mladší syn, je výzva pre maminu starajúcu sa o jeho zdravý vývoj - nechce jesť....
Kakaové knedle zo zvyšnej knedle
Toto jedlo mi mama robila veľa ľudí to nepozná ale je to veľmi dobré.
Zeleninový šalát s bylinkami a Lučinou
Raz za čas sa dostanem k poctivým domácim vajíčkam a vtedy ich treba čo najlepšie zúžitkovať...
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...