Foto: palokuchki
Tento recept sa moze obmienat podla toho, ake ovocie mame po ruke. Namiesto ceresni ktore som teraz pouzila, moze sa dat hrozno, jablka Zobraziť celý popisTento recept sa moze obmienat podla toho, ake ovocie mame po ruke. Namiesto ceresni ktore som teraz pouzila, moze sa dat hrozno, jablka alebo hrusky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si narezeme na mensie kusky, posolime a okorenime.
-
2
Maso opecieme na polovicke rozpusteneho masla z kazdej strany 3-4 minuty. Opecene maso si odlozime do misky a prikkryjeme.
-
3
Do panvice kde sme opekali maso dame druhu polovicku masla, pridame pokrajanu mladu cibulku a poprazime ju.
-
4
Cibulku zalejeme vinom a nechame zovriet. Vino nechame pomaly vriet pokym sa jeho obsah zredukuje na polovicku.
-
5
Na koniec prilejeme vyvar ( alebo vodu), smotanu, pridame ceresne a vsetko nechame prevriet. Posolime a okorenime podla chuti. Ja som omacku nezahustovala. Ak niekto chce mat omacku hustejsiu, moze ju zahustit lyzickou maizeny. Tentokrat som pouzila zavarane ceresne, ale omacka je tiez velmi chutna, ak sa da do nej hrozno, hrusky alebo jablka.
-
6
Do hotovej omacky pridame opecene maso aj so stavou, ktora vytiekla z masa. Podavame so zemiakovou kasou, alebo s dusenou ryzou.
Diskusia k receptu