Vanilkové rožky
Vanilkové rožky

Vanilkové rožteky

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. decembra 2022
Vanilkové rožteky
Foto: Shutterstock
50 ks
porcií
40 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
140 g
400 g
140 g mleté
Na vymazanie plechu:
Na obaľovanie:
80 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Preosiatu hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy a na kocky nakrájané zmäknuté maslo vymiesime na cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta valček, pokrájame ho na dieliky a vytvarujeme z nich rožteky.

  3. 3

    Plechy na pečenie vymastíme maslom a poukladáme na ne pripravené rožteky. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 10 minút.

  4. 4

    Po upečení necháme trochu vychladnúť a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia