Hŕstková polievka
Hŕstková polievka

Hŕstková polievka s medvedím cesnakom

ivka268 - fotkaivka268, 28. marca 2017
Hŕstková polievka s medvedím cesnakom
Foto: ivka268

Keďže začína sezóna medvedieho cesnaku a pár som ich už našla tak skončil v polievočke.

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 zväzok
1 menší ks
2 ks
2 PL
1 PL
2 - 3 dcl (alebo voda)
1 zväzok
5 ks
20 guličiek
2 ČL




Postup

  1. 1

    Hŕstkovú zmes si na noc namočíme, ráno poriadne prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Keď začne vrieť, vodu v ktorej sme hŕstku varili zlejeme, zmes znovu prepláchneme a zalejeme studenou vodou. Pridáme bobkový list, guličky čierneho a nového korenia a petržlenovú vňať zviazanu spagátikom alebo niťou.

  2. 2

    Pokiaľ sa nám zmes varí nakrájame si zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) na kocky. Keď je hŕstka polomäkká pridáme všetko do polievky. Varíme domäkka.

  3. 3

    Ku koncu varenia si pripravíme zápražku. Na masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu do sklovita, poprášime mletou červenou paprikou, múkou a trochu opražíme. Zalejeme mliekom alebo vodou. Vlejeme do polievky.Pridáme na drobno nasekaný medvedí cesnak, soľ a necháme všetko prevrieť. Už len pár minút a výborná polievočka je na svete .

Diskusia k receptu

alena45
Hrstkovú síce nemám, ale karfiolovú so zeleninou, do misky nakrájam medvedí cesnak a zalejem vriacou polievkou. Ten má ale silu !
ivka268
ja zas nemám rada karfiol, ale strukoviny sú u nás vo veľkej obľube.
mariamka
je jej za kybel :) nedala som zaprazku, len v zavere smotanu, na tanieri volske oka, a postrasit medvedim pestom, nevieme sa jej dojest, dakujem za namet
ivka268
@Mariamka (1.4.2017 06:41)

super, som rada že som inšpirovala :) u nás sa varí polievka len vo veľkom hrnci a celú ju zbaštíme :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia