Hŕstková polievka s medvedím cesnakom
Foto: ivka268
Keďže začína sezóna medvedieho cesnaku a pár som ich už našla tak skončil v polievočke.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
4 ks |
|
1 zväzok |
|
1 menší ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 - 3 dcl (alebo voda) |
|
1 zväzok |
|
5 ks |
|
20 guličiek |
|
2 ČL |
|
|
Postup
-
1
Hŕstkovú zmes si na noc namočíme, ráno poriadne prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Keď začne vrieť, vodu v ktorej sme hŕstku varili zlejeme, zmes znovu prepláchneme a zalejeme studenou vodou. Pridáme bobkový list, guličky čierneho a nového korenia a petržlenovú vňať zviazanu spagátikom alebo niťou.
- 2
Pokiaľ sa nám zmes varí nakrájame si zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) na kocky. Keď je hŕstka polomäkká pridáme všetko do polievky. Varíme domäkka.
- 3
Ku koncu varenia si pripravíme zápražku. Na masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu do sklovita, poprášime mletou červenou paprikou, múkou a trochu opražíme. Zalejeme mliekom alebo vodou. Vlejeme do polievky.Pridáme na drobno nasekaný medvedí cesnak, soľ a necháme všetko prevrieť. Už len pár minút a výborná polievočka je na svete .
Tiež hŕstková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, dúfam že bude chutiť tak ako aj nám :)
super, som rada že som inšpirovala :) u nás sa varí polievka len vo veľkom hrnci a celú ju zbaštíme :D