Mäkučký bezlepkový chlieb so slnečnicovými semienkami, posypaný sezamom
Foto: marinas
Tento chlebík je chuťovo výborný a najmä mäkký aj na druhý deň. A ne-celiatici... pokojne v recepte vymeňte bezlepkovú múku za obyčajnú, chlebík Zobraziť celý popisTento chlebík je chuťovo výborný a najmä mäkký aj na druhý deň. A ne-celiatici... pokojne v recepte vymeňte bezlepkovú múku za obyčajnú, chlebík je takto rovnako výborný :) :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na začiatku si spravíme kvások. Do teplej vody pridáme nadrobené droždie a 1/2 lyžičky cukru a necháme postáť. Medzi tým zmiešame múku, olej, mlieko, vajcia, slnečnicové semienka a osolíme. Ja do cesta pridávam ešte 2 lyžičky cukru (lepšie vykysne). Následne k tomu pridáme kvások, ktorý sme si pripravili a elektrickým mixérom všetko dobre premiešame. Cesto necháme vykysnúť v zohriatej rúre (rúru na chvíľu nahrejeme na 50 stupňov a vypneme).
- 2
Ak máme cesto vykysnuté, vytvarujeme z neho bochník, alebo ho jednoducho položíme do chlebovej formy. Ja väčšinou tvarujem bochník :) Nakoniec chlieb potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a necháme kysnúť ešte 15 minút.
- 3
Pečieme v rúre 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A neskúšala si aj inú múku?Mne doteraz chleby lepšie vyšli s Promix CH-špeciál.
Ja dávam asi 200 ml vody na kvások :) ... A áno skúšala som aj inú múku. Promix-B a Promix-CH špeciál som používala obe, no tam som nevidela veľmi veľký rozdiel, teraz mám Shär mix B a tiež fajn, dokonca by som povedala, že to pečivo je ešte mäkkšie a vláčnejšie. :)