Triples dulce de leche
Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
360 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko, cukor, vanilku a sódu bikarbónu za stáleho miešania varíme na nízkej teplote asi 6 hodín.
- 2
Vychladnutou zmesou naplníme oblátky, ktoré namočíme do čokolády alebo ich čokoládou posypeme. Ozdobíme mätou.
- 3
Náš tip: Krém možno použiť aj ako plnku do rôznych múčnikov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sk.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche...
A pozri si tiež, že gazdinky tento krém doma pripravujú, a nie sú to len gazdinky z Latinskej Ameriky, či Mexika, kde je táto sladkosť tradičná:
www.google.sk/search?q=dulce+de+leche&hl=sk&b...