Kačacie stehná s kvakou

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Kačacie stehná s kvakou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, veľké
3 ks
2 ks
2 stonky
3 ks, veľké
2 strúčiky
1 vetvička
1 hrsť
1 ks
1000 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná potrieme soľou a čiernym korením a vložíme do veľkého hrnca. Pridáme zeleninu pokrájanú na väčšie kúsky, k tomu pridáme cesnak, tymian, petržlenovú vňať a bobkový list.

  2. 2

    Zalejeme dostatočným množstvom vývaru. Na strednom ohni bez pokrievky varíme asi 1 hodinu a z povrchu zberáme penu.

Diskusia k receptu

bozulka
Kačacia polievka je výborná,ale kde sa dá zohnať kvaka keď už na záhrade nepestujem...
evanaaa
No, stehná by som radšej upiekla, polievku robila z iných častí kačky a zlá by nebola aj bez tej kvaky - repy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia