Čokoládová torta
Čokoládová torta

Mandľovo-čokoládová torta videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 1. septembra 2022
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
110 g
3 ks
120 g
10 g
60 ml
120 ml
2 PL
2 ČL
Krém:
300 g
250 g
100 ml
100 g
Poleva:
60 g (85 % kakaa)
100 ml




Postup

  1. 1

    Do misky som rozbila 3 vajcia. Pridala som kryštálový cukor, vanilkový cukor a šľahala som do penista. Postupne som pridala olej, vodu a znova som prešľahala. Potom som pridala preosiatu hladkú múku, mandľovú múku, kakao a prášok do pečiva.

  2. 2

    Cesto som naliala do okrúhlych foriem s priemerom 12 cm. Použila som 4 malé formičky. Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C 20-25 minút. Po upečení necháme korpusy úplne vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Zmäknuté maslo som samostatne šľahala 3-4 minúty. K maslu som potom pridala mascarpone, kondenzované mlieko a nakoniec roztopenú bielu čokoládu. Všetky suroviny na krém musia mať približne rovnakú teplotu.

  4. 4

    Naplnila som tortu. Pre stabilitu som použila obyčajné slamky, ktoré som napichala do torty. Tortu som dala do mrazničky na pol hodinu, aby dobre stuhla.

  5. 5

    Potom som naniesla vrstvu krému aj okolo torty a znova som dala do mrazničky aspoň na 30 minút.

  6. 6

    Po vychladnutí som naniesla ďalšiu vrstvu krému, aby som všetko pekne prekryla. A znova do mrazničky aspoň na 30 minút.

  7. 7

    Je dôležité, aby takáto torta bola dobre vychladená aj kvôli poleve. Na polevu som rozpustila čokoládu so smotanou na šľahanie.

  8. 8

    Dobre vychladenú tortu som poliala polevou a dala som do chladničky stuhnúť. Ozdobila som zvyšným krémom a cukrárenskými gulôčkami.

Diskusia k receptu

kucharka
Krásna.
Čakala som do konca videa, aby som videla, ako ju krájaš a ako je v reze… Viem si živo predstaviť, ako by to dopadlo, keby som ju krájala ja :-)))
A len tak - ako si ju dala do mrazničky? Mne by sa ani na ležato nezmestila…. ?!?
laylastastykitchen
@cesminaz (1.9.2022 22:34)

Dakujem :-)
Z takehoto mnozstva cesta mi vyjdu 2 okruhle korpusy s priemerom 24 cm co je uz celkom normalna velkost :-) a z takej torty v pohode nakrajam aspon 8 ks. Cize aj tato kludne aj pre viac osobôb. Rozdiel je len v tom, ze som isla do vysky a nie do šírky :-)
laylastastykitchen
@kucharka (2.9.2022 09:52)

Dakujem :-) torta tento krat odchadzala v celosti. Ja som ju nekrajala. Ale taketo vysoke torty sa nekrajaju do trojuholnika ako klasicke okruhle torty. Z takejto sa odkroji kusok z boku a potom este to sa kraja na mensie casti. Najblizsie sa pokusim spravit video aj s krajanim :-)
Do mraznicky sa mi v pohode zmestila. A to nemam velku mraznicku :-) aj. Chladnicke v pohode. Nemusela som ani mriežky vyberať.
haji
Kdo umí, ten umí! Krása střídá nádheru. O tejto torte sa mi bude snívat... hmm Jsi šikulka, smekám. S radostí bych dala testovací minivzoreček, klidně na výšku haha
cesminaz
@laylastastykitchen (2.9.2022 13:43)

Ja som len preto napísala minitorta, lebo máš v postupe 12cmetrové korpusy a to je podla mňa také presne pre 1 osobu🙂 Ale možno máš pravdu, 4 také malé korpusy na sebe, z toho sú aj pre 3-4 osoby👍Ja osobne krájam dosť hrubé plátky torty. Pre 1 osobu by bola možno vtedy, kebyže dá človek na seba len po 2 12cmetrové korpusy, hm? A z 24cmetrovej torty by som aj ja nakrájala tých 8 kusov🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia