Živá torta Piñacolada

dorko - bez fotkydorko, 8. mája 2015
Živá torta Piñacolada
Foto: dorko

Bez pecenia, muky, vajec, cukru a napriek tomu mnamka velka :)

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Spodok:
100 g
100 g sušené
100 g bez kôstok
Plnka:
250 g strúhaný
2 PL
2 PL
Vrch:
1 ks dozretý čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ananas si ocistime a odšťavime. Pyre odlozime do chladnicky.

  2. 2

    Kokos si aspon na 1 hodinu namocime v ananasovej stave. Este predtym si ale odlozime 1 polievkovu lyzicu kokosu na posypanie. (Ja som zabudla :) )

  3. 3

    Do mixera dame mandle (mozu byt aj orechy, akekolvek podla chute) a nasekame na mensie kusy. Postupne pridavame do mixera po 1-2 marhule a nakoniec datle a vsetko nechame v mixeri nasekat nadrobno, az kym nam vznikne lepkava hmota. Tu natlacime do potravinovou foliou vystlanej tortovej formy (cca 18-20cm).

  4. 4

    Namoceny kokos scedime, dame do mixera, pridame kokosovy olej a med a na nizkych otackach mixujeme, kym sa hmota nespoji. Kedze olej sa pri miesani roztopi, bude hmota redsia a dobre sa nem naleje do formy. Kokosovu plnku pekne uhladime a dame na 15-30 minut do chladnicky stuhnut a vyberieme ananasove pyre oletit, aby nebolo velmi tuhe a dobre sa roztieralo.

  5. 5

    Kym torta tuhne, prilejeme do zliateho anasoveho dzusu trochu Bacardi a navodime si spravnu karibsku atmosferu :)

  6. 6

    Na stuhnutu kokosovu vsrtvu roztrieme ananasove pyre a posypeme kokosom. Dame este na 5-10 minut do mraznicky stuhnut a mozme podavat :)

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: