Foto: dorko
Bez pecenia, muky, vajec, cukru a napriek tomu mnamka velka :)
porcií
príprava
Suroviny
Spodok: | |
100 g |
|
100 g sušené |
|
100 g bez kôstok |
|
Plnka: | |
250 g strúhaný |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Vrch: | |
1 ks dozretý čerstvý |
|
Postup
-
1
Ananas si ocistime a odšťavime. Pyre odlozime do chladnicky.
- 2
Kokos si aspon na 1 hodinu namocime v ananasovej stave. Este predtym si ale odlozime 1 polievkovu lyzicu kokosu na posypanie. (Ja som zabudla :) )
- 3
Do mixera dame mandle (mozu byt aj orechy, akekolvek podla chute) a nasekame na mensie kusy. Postupne pridavame do mixera po 1-2 marhule a nakoniec datle a vsetko nechame v mixeri nasekat nadrobno, az kym nam vznikne lepkava hmota. Tu natlacime do potravinovou foliou vystlanej tortovej formy (cca 18-20cm).
- 4
Namoceny kokos scedime, dame do mixera, pridame kokosovy olej a med a na nizkych otackach mixujeme, kym sa hmota nespoji. Kedze olej sa pri miesani roztopi, bude hmota redsia a dobre sa nem naleje do formy. Kokosovu plnku pekne uhladime a dame na 15-30 minut do chladnicky stuhnut a vyberieme ananasove pyre oletit, aby nebolo velmi tuhe a dobre sa roztieralo.
- 5
Kym torta tuhne, prilejeme do zliateho anasoveho dzusu trochu Bacardi a navodime si spravnu karibsku atmosferu :)
- 6
Na stuhnutu kokosovu vsrtvu roztrieme ananasove pyre a posypeme kokosom. Dame este na 5-10 minut do mraznicky stuhnut a mozme podavat :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak nech neprihori! :)
Tak nech neprihori! :)