
Hrušky v kréme
hrušky ošupime prekrojíme napoly, zbavime jadrovníkov, vložime do vriacej vody s citonovou štavou a povarime iba bod...

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov
Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale...

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

Paštrnákové brownies s čokoládovým mousse
Paštrnák očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme ho s ostatnými ingredienciami (okrem malín) v mixéri...
Gaštanová roláda
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkom pridáme 6 PL práškového cukru a do tuha...

Raňajková polievka s vajíčkami
Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....

Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

Bezlepkový mrkvovo-zázvorový chlebíček
Pavučinkový a šťavnatý bezlepkový mrkvovo-zázvorový chlebíček ku káve alebo k čaju.

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Slané tyčinky s pálivou paprikou
Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky...

Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...

24-hodinové uhorky
Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :

Sviatočný dvojfarebný závin
Sviatočný dvojfarebný kakaovo-vanilkový závin z kysnutého cesta s vôňou škorice, pomarančovej kôry a rumovou príchuťou....

Lepené kávové podkovičky bez lepku
Lepené koláčiky patria už dlhé roky k vianočnému tradičnému pečeniu. Ale čo tak vyskúšať aj niečo netradičné?...

Hovädzie v miske
Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom...

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Grilovaná zelenina so zapečenou bagetou
Dnes som dostala chuť na pečenie a vyšla z toho táto pochúťka, vyskúšajte a posúďte sami,...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...

Red Velvet torta s kokosovým krémom - XLS type rated
Túto krásnu a chutnú tortu som upiekla môjmu kolegovi Miškovi, ktorý na svoje narodeniny spravil tzv....

Závin allà pasta matta
Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....

Šípkový džem
Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou
Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky