porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik alebo misku). Papier položíme na plech rubovou stranou nadol. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vodou ušľaháme do hustej svetlej peny. Sneh vyklopíme na žĺtkový penu, prisypeme múku zmiešanú so solamylom a zľahka všetko premiešame.
- 2
Cesto rozdelíme na 4 kruhy na plechu a rovnomerne rozotrieme. Ihneď vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme do mierne ružova. Po vytiahnutí z rúry prikryjeme utierkou a preklopíme na dosku. Odstránime plech a opatrne stiahneme papier. Každú omeletu opatrne prehneme na polovicu pomocou utierky a necháme vychladnúť.
- 3
Jahody roztlačíme v miske vidličkou. Do smotany nasypeme vanilkový cukor a ušľaháme dohusta. Zľahka vmiešame roztlačené jahody a touto zmesou plníme vychladnuté omelety. Ozdobíme jahodami a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu