Piškótová omeleta s jahodami

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
 štipka
80 g
2 PL
60 g
2 PL
250 ml
1 vrecko
 hrsť




Postup

  1. 1

    Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik alebo misku). Papier položíme na plech rubovou stranou nadol. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vodou ušľaháme do hustej svetlej peny. Sneh vyklopíme na žĺtkový penu, prisypeme múku zmiešanú so solamylom a zľahka všetko premiešame.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 kruhy na plechu a rovnomerne rozotrieme. Ihneď vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme do mierne ružova. Po vytiahnutí z rúry prikryjeme utierkou a preklopíme na dosku. Odstránime plech a opatrne stiahneme papier. Každú omeletu opatrne prehneme na polovicu pomocou utierky a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Jahody roztlačíme v miske vidličkou. Do smotany nasypeme vanilkový cukor a ušľaháme dohusta. Zľahka vmiešame roztlačené jahody a touto zmesou plníme vychladnuté omelety. Ozdobíme jahodami a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia