Hráškový tanier so šunkou a s tyčinkou

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 14. januára 2015
Hráškový tanier so šunkou a s tyčinkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
400 g
200 ml
200 ml
4 plátky
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr opečieme hrášok na masle, osolíme a zalejeme ho zeleninovým vývarom. Privedieme k varu. Odstavíme, pridáme mlieko aj smotanu a všetko spolu mixérom zmixujeme.

  2. 2

    Cez jemné sitko polievku precedíme, dáme naspäť do hrnca a niekoľko minút ešte povaríme. Dosolíme podľa chuti. Prosciutto obtočíme okolo tyčiniek a ozdobíme ním tanier.

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené, Sýte polievky

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
k chuti sa neviem vyjadrit, ale ked vidim taketo nieco na tanieri, stracam nie len chut, ale aj odvahu jest
nerozumiem dnesnemu umeniu, ani aranzerskemu, holt, asi som barbar :-)