Hráškový tanier so šunkou a s tyčinkou

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 14. januára 2015
Hráškový tanier so šunkou a s tyčinkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
400 g
200 ml
200 ml
4 plátky
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr opečieme hrášok na masle, osolíme a zalejeme ho zeleninovým vývarom. Privedieme k varu. Odstavíme, pridáme mlieko aj smotanu a všetko spolu mixérom zmixujeme.

  2. 2

    Cez jemné sitko polievku precedíme, dáme naspäť do hrnca a niekoľko minút ešte povaríme. Dosolíme podľa chuti. Prosciutto obtočíme okolo tyčiniek a ozdobíme ním tanier.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Toto zrovna nie-alebo takto to nevyzeralo.ale ja som rodena Trencanka, jedla som tam snad milion krat cez obednajsie prestávky v praci...to je otazka, ze kedy :D
Nie som veľký jedák, ale ak by mi v reštaurácii dali niečo takéto......ja som tam ani tú vodu, pardon, polievku (?) hneď nevidela, až neskôr. Divím sa, že sem dávajú profesionálni kuchári recepty, načo, Varecha je pre nás, amatérov. Potom príde k situácii, keď by sa taký kuchár pri niektorých hodnoteniach ( komentoch) aj červenal za kritiku.
Ja nejako neviem nájsť nikde zmienku o tom, že Varecha "je pre nás amatérov"... Takže v portáli s bezplatným prístupom si budeme určovať, čo tam bude a čo nie... nonsens...
mne sa recept paci, podla rozpisu surovin na uvedene mnozstvo hrasku s pridanim vyvaru a smotany + mlieko to moze byt akurat fajn konzistencia... ja na podobne kremove polievky pokial su pripravene z kvalitnych surovin a hlavne bez zaprazky mozem ;-)

Pridaj komentár k receptu: