Mexický závitok z rybieho filé

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009

Suroviny

600 g
60 g
150 g
25 g
20 g
20 g
40 g
25 g
30 g
25 ml
25 ml
125 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu fáš a pláty zabalíme ako závitok.

  2. 2

    Rybia fáš: odrezky z rybieho fi lé jemne pomelieme, pridáme preosiatu strúhanku, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, vajcia, muškátový kvet, soľ a všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Omáčka: cibuľu a koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska, opražíme na tuku, pridáme múku a pripravíme bledú zápražku.

  4. 4

    Potom pridáme korenie, bobkový list, zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak, posolíme a varíme miernym varom asi pol hodiny.

  5. 5

    Uvarenú omáčku precedíme, prichutíme octom, vložíme závitky a dusíme 10 minút. Ako vložku vkladáme dusenú zelenú papriku.

  6. 6

    K hotovému jedlu podávame zemiaky alebo ryžu. Závitky môžeme zabaliť do celofánu, aby sa dusením nerozpadli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia