Postup
-
1
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu fáš a pláty zabalíme ako závitok.
- 2
Rybia fáš: odrezky z rybieho fi lé jemne pomelieme, pridáme preosiatu strúhanku, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, vajcia, muškátový kvet, soľ a všetko dobre premiešame.
- 3
Omáčka: cibuľu a koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska, opražíme na tuku, pridáme múku a pripravíme bledú zápražku.
- 4
Potom pridáme korenie, bobkový list, zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak, posolíme a varíme miernym varom asi pol hodiny.
- 5
Uvarenú omáčku precedíme, prichutíme octom, vložíme závitky a dusíme 10 minút. Ako vložku vkladáme dusenú zelenú papriku.
- 6
K hotovému jedlu podávame zemiaky alebo ryžu. Závitky môžeme zabaliť do celofánu, aby sa dusením nerozpadli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bolo to už dávno, ale podľa gramáže to vyzerá na 4 porcie.