Jahňací hrebienok na bielej fazuli

Branislav Laš
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 7. februára 2017
Jahňací hrebienok na bielej fazuli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
200 ml
100 g
200 g
100 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme v studenej vode, očistíme a osušíme. Takto pripravené mäso okoreníme, osolíme a sprudka opečieme v horúcom oleji. Vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Spolu s mäsom dáme piecť aj papriku. Do výpeku dáme cesnak, uvarenú bielu fazuľu okoreníme a osolíme. Nakoniec pridáme nakrájanú pečenú papriku a maslo. Ochutíme bylinkami a podávame s nakrájaným jahňacím hrebienkom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Pán šéfkuchár si s jedlom veľkú prácu nedal. Upečené mäso a uvarená fazuľa si pýtajú trošku omáčky z výpeku, nielen preliať maslom a posypať bylinkami. Alebo je to úmysel a dotvor si tento úžasný základný materiál každý, podľa seba.

Pridaj komentár k receptu: