Palacinkovo-lievancové zvitky s jemným tvarohom a hrozienkami
Foto: anina6
Niekedy mi už fakt dochádza fantázia čo variť, tak som experimentovala a vyšli mi takéto zvitky. Niečo medzi palacinkou a lievancom.
príprava
Postup
-
1
Do pol litra mlieka si rozklepneme vajíčko, pridáme asi 2 hrste celozrnnej múky hladkej, 1 hrsť ovsených vločiek,2PL hladkej múky, 1 PL kryštálového cukru, vanilkový cukor, štipku soli a dobre rozhabarkujeme. Potom pridáme nasekané orechy a ešte dobre premiešame.
- 2
Kedže v ceste sú ovsené vločky, necháme ho postáť aspoň 15 minút. Potom si už len pripravíme panvicu a vyprážame. Ja som použila olivový olej, ale dávam ho skutočne iba kvapku. Cesto rozotrieme na rozpálenú panvicu a vyprážame do zlata. Cesto nie je klasické palacinkové ale trochu hustejšie a aj hutnejšie.
- 3
Na plnku si vymiešame jemný roztierateľný tvaroh, s 2PL medu a hrozienkami. Touto plnkou naplníme upečené palacinky a môžme podávať. Namiesto šľahačky som tieto zvitky ozdobila domácim jogurtom a broskyňovým džemom a troškou nastrúhanej čokolády. Tieto zvitky sú taká zdravšia verzia palaciniek a veru sú aj poriadne sýte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu