Čokoládovo-orechová bábovka s karamelovou omáčkou
Vynikajúca čokoládová bábovka
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| štipka |
|
| 1/2 ČL |
|
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 40 g |
|
| 1 bal |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| Karamelová omáčka: | |
| 300 ml |
|
| 1 PL |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým extraktom a so štipkou soli. Postupne pridáme vajcia, rozpustenú čokoládu a mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a mletými orechami. Cesto vlejeme do vymastenej formy. Pečieme pri teplote 175 °C cca 50 minút. Necháme ju vychladnúť a vyberieme z formy.
- 2
Do hrnca si dáme rozvariť vodu s cukrom. Varíme, kým sa nám nevytvorí karamel (musí mať zlatohnedú farbu). Potom pridáme maslo, smotanu so šipkou soli. Rozmiešame na hladký krém.
- 3
Bábovku polejeme karamelovou omáčkou a posypeme nasekanými orechmi.
Tiež Čokoládová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu