Kávové zrná

haanyska - bez fotkyhaanyska, 24. novembra 2012

Suroviny

korpus:
1/2 KL
190 g
3 ks
65 g
80 g
1 KL
30 g
jablková plnka:
1 ks
1/2 ks
100 g
2 ks
1/2 ks
mokka krém:
3 ks
4 dl
25 g
30 g
mandľový krokant:
200 g
100 g (nasekané)




Postup

  1. 1

    korpus: Cukor vymiesame s vajickami, pridame muky, prasok do peciva a nasekane mandle. Formu vylozime papierom na peceni a pecieme 30 min pri 180 s.

  2. 2

    jablkovy kompot: Zelatinu dame na 5 min do studenej vody napucat. Jablka osupeme, zbavime jadra a nakrajame na mensie kusky, spolu s cukrom, vanilkou a citr.stavou dame varit, mozme podliat trochou vody. Ked su jablka uvarene odstavime z ohna a pridame zelatinu.

  3. 3

    mokka krem: Zelatinu dame na 5 min do studenej vody. Smotanu s cukrom dame do maleho hrnca a prihrievame, pridame cele kavove zrna a pred zovretim odstavime z ohna. Po 10 min. odoberieme zrna a smotanu dame do ladnicky vychladit a odstat min. na 3 hodiny. Potom ju vyslahame.

  4. 4

    krokant: Cukor nechame v panvicke roztopit na karamel. Treba ho pravidelne premiesavat , je dobre ked sa vytvoria mensie hrudky, pridame orechy, par krat premiesame a dame vychladnut na papier na pecenie. Po vychladnuti nasekame na mensie kusky. (Zavisi od toho aky je karamel, ked som robila tento karamel prvy krat nechala som cukor roztopit do tekuta a potom som sa nasekala, kym z toho boli mensie kusky :) no druhy krat som nechala spominame hrudky a vysledok bol super.)

  5. 5

    Korpus rozrezeme na dve casti, medzi ne dame jablkovy kompot a na vrch vyslahanu mokka slahacku. Snazime sa vytvorit polgulu. 2 dl slahacky vyslahame a nanesieme dlasiu vrstvu na kolac tento krat aj po obvode korpusu. Na slahacku nasypeme krokant a popritlacame aj po obvode.. dobru chut :)

Diskusia k receptu

paeva
9 ročné dievča? gratulujem ti, ja si na to netrúfam, nemám skúsenosti so želatínou, ale vyzerá to veľmi jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia