Murgh Makhanwala

Hemant Chaudhry a Devki Paswan
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Murgh Makhanwala
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 kg, vykostené
1 čl
1 čl
4 čl, pokrájaná
1 čl
5 pl, hustý
Omáčka:
1/2 kg
4 PL
1 čl
1 čl
1 šálka
1 čl
1/2 čl
1 čl
1/2 vetvičky
1 čl
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie kúsky marinujeme hodinu v zmesi zo zázvorovej a cesnakovej pasty. Pridáme nasekanú cibuľu, rozdrvené zelené čili papričky, jogurt, čili a soľ.

  2. 2

    Marinované kúsky potom presunieme na pekáč a pečieme v predhriatej rúre za občasného otáčania tak, aby kúsky kuraťa boli takmer suché. Kuracie kúsky potom dáme na panvicu do rozpáleného oleja a znovu dobre opečieme do zlatista.

  3. 3

    Na druhej panvici rozohrejeme ghee na prípravu omáčky. Pridáme čili, rajčiny, soľ, cukor a asi 15 minút varíme. Omáčku precedíme. Do precedenej omáčky pridáme smotanu, trochu čili, citrónovú šťavu a privedieme k varu. Do omáčky dáme opečené kuracie kúsky a poprášime korením garam masala, pridáme lístky koriandra a mletú rascu. Podávame horúce s plackami roti.

Diskusia k receptu

babidka
vyzera to na veeeelmi zaujimave jedlo ! uz sa tesim na tu chut :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia