Murgh Makhanwala
z reštaurácie Krishna na boteli Marína v Bratislave, 8. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
1 kg, vykostené |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
4 čl, pokrájaná |
|
1 čl |
|
5 pl, hustý |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1/2 kg |
|
4 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 šálka |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1/2 vetvičky |
|
1 čl |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie kúsky marinujeme hodinu v zmesi zo zázvorovej a cesnakovej pasty. Pridáme nasekanú cibuľu, rozdrvené zelené čili papričky, jogurt, čili a soľ.
- 2
Marinované kúsky potom presunieme na pekáč a pečieme v predhriatej rúre za občasného otáčania tak, aby kúsky kuraťa boli takmer suché. Kuracie kúsky potom dáme na panvicu do rozpáleného oleja a znovu dobre opečieme do zlatista.
- 3
Na druhej panvici rozohrejeme ghee na prípravu omáčky. Pridáme čili, rajčiny, soľ, cukor a asi 15 minút varíme. Omáčku precedíme. Do precedenej omáčky pridáme smotanu, trochu čili, citrónovú šťavu a privedieme k varu. Do omáčky dáme opečené kuracie kúsky a poprášime korením garam masala, pridáme lístky koriandra a mletú rascu. Podávame horúce s plackami roti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu