Zálesácke nešpory
Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Zemiaky nakrájané na kolieska napichneme na drevený špíz, striedame medzi nimi rezy slaninky, klobásky, jablká a cibule, fazuľku, mrkvičku. Zemiak by mal byť na začiatku aj na konci špízu.
- 2
Pretlačíme cesnak, rozmrvíme tymian, pridáme soľ, korenie a celé špízy natrieme zmesou.
- 3
Poukladáme na plech, polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 0C 30 až 40 minút. Pred dopečením poukladáme na špíz veľké paradajky (alebo inú zeleninu – papriku, kaleráb, cuketu, tekvicu) a zakryjeme ich plátkom syra, chvíľu ponecháme v rúre, aby sa syr roztopil, a môžeme servírovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu