Zálesácke nešpory

Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Zálesácke nešpory
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1000 g, uvarené v šupke
200 g
100 g
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájané na kolieska napichneme na drevený špíz, striedame medzi nimi rezy slaninky, klobásky, jablká a cibule, fazuľku, mrkvičku. Zemiak by mal byť na začiatku aj na konci špízu.

  2. 2

    Pretlačíme cesnak, rozmrvíme tymian, pridáme soľ, korenie a celé špízy natrieme zmesou.

  3. 3

    Poukladáme na plech, polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 0C 30 až 40 minút. Pred dopečením poukladáme na špíz veľké paradajky (alebo inú zeleninu – papriku, kaleráb, cuketu, tekvicu) a zakryjeme ich plátkom syra, chvíľu ponecháme v rúre, aby sa syr roztopil, a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu