Polievka z medvedieho cesnaku

lamey - bez fotkylamey, 20. marca 2016
Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: lamey

Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký krvný tlak a znižuje negatívny vplyv nikotínu. Má skvelé dezinfekčné a detoxikačné vlastnosti pre celý organizmus.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 viazanie
1 ks
1 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu som pokrájala na malé kocky. V hrnci som rozpustila olej a orestovala cibuľu, asi 2 minúty.

  2. 2

    Medvedí cesnak som umyla, odstránila stopky a pokrájala na hrubé rezance. Pridala som ho k cibuľke a restovala spolu ešte minútu, zaliala vývarom a povarila asi 20 minút. Polievku som ochutila soľou a mletým korením.

  3. 3

    Ponorným mixérom som polievku rozmixovala do hladka a pridala sladkú smotanu, nechala prevrieť a odstavila. Polievku som podávala s nasucho opečenou zmesou semien (ľanové, tekvicové, slnečnicové).

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Polievky, Sezónne jedlá, Jarné, Varené

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept - s těmi semínky! Děkuji!!
1x lamey