Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký krvný tlak a znižuje negatívny vplyv nikotínu. Má skvelé Zobraziť celý popisMedvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký krvný tlak a znižuje negatívny vplyv nikotínu. Má skvelé dezinfekčné a detoxikačné vlastnosti pre celý organizmus.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu som pokrájala na malé kocky. V hrnci som rozpustila olej a orestovala cibuľu, asi 2 minúty.
-
2
Medvedí cesnak som umyla, odstránila stopky a pokrájala na hrubé rezance. Pridala som ho k cibuľke a restovala spolu ešte minútu, zaliala vývarom a povarila asi 20 minút. Polievku som ochutila soľou a mletým korením.
-
3
Ponorným mixérom som polievku rozmixovala do hladka a pridala sladkú smotanu, nechala prevrieť a odstavila. Polievku som podávala s nasucho opečenou zmesou semien (ľanové, tekvicové, slnečnicové).
Diskusia k receptu