Foto: vevnisko
na formu s priemerom 26 cm čas prípravy: 45 min čas chladenia: 3 hodiny dúfam že recept si nájde svojich fanúšikov aj mimo okruhu našej rodiny
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
1/4 ČL |
|
na vymastenie formy |
|
4 ks plátky |
|
400 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
3 PL tekutý |
|
1 ks |
|
na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Medové pláty rozdrobíme a premiešame s perníkovým koreníma roztopeným maslom a rovnomerne natlačíme do tortovej formy jemne vymastenej maslom. Najmenej na jednu hodinu odložíme do chladničky.
- 2
Plnotučný tvaroh dôkladne rozmiešame s tekutým medom a balíčkom vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, (10min necháme naboptnať, merne okrejeme), vmiešame asi 2PL ochuteného tvarohu. Potom premiešame všetok tvaroh so želatínou a dáme na 15 min do chladničky.
- 3
Smotanu vyšlaháme so stužovadlom (ja pridávam tiež troška cukrú múčka) a opatrne vmiešame do vychladeného tvarohu. Pripravenú plnku natrieme na medový korpus, povrch uhladíme a aspoň na 2 hodiny dáme do chladničky.
- 4
Pred podávaním môžme popustiť uzdu svojej fantázie. Ja som tentokrát vsadila na marcipán a škoricu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu