Tvarohovo-medový zákusok

vevnisko - fotkavevnisko, 24. decembra 2011
Tvarohovo-medový zákusok
Foto: vevnisko

na formu s priemerom 26 cm čas prípravy: 45 min čas chladenia: 3 hodiny dúfam že recept si nájde svojich fanúšikov aj mimo okruhu našej rodiny

8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
1/4 ČL
 na vymastenie formy
4 ks plátky
400 g
250 ml
1 ks
3 PL tekutý
1 ks
na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Medové pláty rozdrobíme a premiešame s perníkovým koreníma roztopeným maslom a rovnomerne natlačíme do tortovej formy jemne vymastenej maslom. Najmenej na jednu hodinu odložíme do chladničky.

  2. 2

    Plnotučný tvaroh dôkladne rozmiešame s tekutým medom a balíčkom vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, (10min necháme naboptnať, merne okrejeme), vmiešame asi 2PL ochuteného tvarohu. Potom premiešame všetok tvaroh so želatínou a dáme na 15 min do chladničky.

  3. 3

    Smotanu vyšlaháme so stužovadlom (ja pridávam tiež troška cukrú múčka) a opatrne vmiešame do vychladeného tvarohu. Pripravenú plnku natrieme na medový korpus, povrch uhladíme a aspoň na 2 hodiny dáme do chladničky.

  4. 4

    Pred podávaním môžme popustiť uzdu svojej fantázie. Ja som tentokrát vsadila na marcipán a škoricu.

Diskusia k receptu

danielas
Je veľmi pekný,si šikovná! Ukladám do KK.Pekné sviatky
evanaaa
Mne prišla tá plnka vhod, chcem aj ja robiť niečo podobné, len z keksíkov ( dia), a s ovocím. Ale tento s marcipánovými ozdobami je pekný. Škorica je iste v marcipáne ak sa nemýlim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia