Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 133 najnovší komentár dnes 13:18
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 133 najnovší komentár dnes 13:18
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 192 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 133 najnovší komentár dnes 13:18
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Naše ovocie: Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem
:)) Vyskúšala som viaceré recepty a viaceré postupy, nakoniec som ostala pri Vašom. Kimči robím podľa tohoto receptu aj teraz, dnes, odskúšané, osvedčené.
Dnes som pridala aj hrušku nashi, väčšinou dávam jablko, hrušku, obyčajnú"".
Nedodržujem pridanie čerstvého zázvoru, používam mletý, čili vločky mám v pláne kúpiť, rybaciu omáčku nepoužívam, kimči robím najmä pre mojich veganov,
Pozdravujem Vás.
A ešte: na stromčeku sme mali naozajstné sviečky! Také maličké, uložené v drobných kalíškoch na štipcoch. To bola krása!
Akosi si vyjadrila aj moje pocity (som len o čosi staršia od teba): materiálne bolo oveľa skromnejšie, ale z tej mandarínky mal človek väčšiu radosť...aj tá vyjadrovala vzácnosť sviatku. Tešili sme sa na ne. Na stole bolo síce oveľa skromnejšie, ale tie dary boli oveľa vzácnejšie. Aj pod stromčekom: bolo tam zopár balíčkov, vlastne len pre nás deti, ale vedela som, že pre mňa tam bude nejaká knižka, na ktorú som sa hrozne tešila a potom ju čítala dokola celý sviatok Božieho narodenia. Prečítala celú (rýchlo som čítala), tak potom znova aj na Štefana a onedlho som ju vedela takmer naspamäť. Pamätám si ako tam jeden rok bola rozkošná knižka Čin-čin (tú som naozaj vedela naspamäť) od Ľudmily Podjavorinskej a neskôr už Lujza a Lotka od Ericha Kästnera.
Pozdravujem ťa... a všetkých. Peknú adventnú nedeľu vám všetkým.
Som rada,že ťa oslovil môj recept výzorom a chuťou...Daj vedieť,ako sa podaril... Ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár...
Vona mandariniek mi este stale pripomina volakedajsie Vianoce, Mikulasa. Nebolo to vtedy kazdodenne ovocie. Kubanske pomarance (take dost zelene boli, ale velmi stavnate). Nase maminky, babicky stavali v zelovoci na ne. Na kaprov...
Salonky vyborne fondantove, tie tusim uz ani nevyrabaju. Neviem....akasi clivota ma chyta pri tych spomienkach. Uz je to davno.
My sme mali dnes este trosku polievky zo sacku....bojim sa to na kucharskej stranke Varecha takmer priznat....Vitana (vari za vas) :-)....cockovu, len som ju este trochu vylepsila. Okrem toho cestovina - slize, (cibulka, cesnak, paprika, rajcinky, worst), posypane parmezanom.
Pocasie na figu, stale sivo, slnko som uz par dni nevidela. Takze aj nalada taka mierne sivasta....
Pa-pa! Zajtra peknu nedelu vsetkym.
Zaujala ma tá soľ, má pripomínať slaný karamel? Páči sa mi to 🙂!
Tak ja si spomínam na obedy u mojej babky rezne bravčové museli byť aj ryža aj zemiaková kaša ...a keď chovali králiky tak v nedeľu bola sviečková s králičím mäsom .a keď chovali kačky tak kačacie ..bolo obdobie keď mi mäso už liezlo ušami ale nikto nerobil sviečkovú tak ako moja babinka ❤️ vzácne a pomalé časy to boli
Děkuji za komenty a fotečky. Plněná paprika mě vždy potěší, miluju ji. Chlazená morka za dobrú cenu by oslovila i mě. Vyrostli jsme na králících a morkách, jiného masa moc nebylo. A s láskou na ty časy vzpomínám.
Hezký večer přeji!
Evušik, si jedna prvých Varecháčok a ja si veľmi vážim tvoje kuchárske umenie, ale tento raz to nevyšlo. Dlho som na ne nemala odvahu a keď som ich nakoniec upiekla, sú krásne ale presolené. Rozmýšľam, kde sa stala chyba a niečo mi napadlo: Spomínaš, že si piekla z dvoch dávok. Nie je náhodou v posýpke množstvo na dve dávky? Chápem, že k vínu sa pýta slané, lenže pre mňa je tej soli moc. Škoda.