Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
otakara
„Kimči (fotorecept)”
Dodám, samozrejme, niekto by mohol komentár chápať, že kritizujem. Nie, iba svojím dlhodobejším vylaďovaním receptov skúšam aj alternatívy s použitím náhradných surovín, keďže pravé doma nemám - čili vločky-ostrá paprika, rybacia omáčka-sójovka kvalitná, zázvor čerstvý-zázvor sušený (mimochodom, čerstvý nemám rada). Nech aj iní vidia, že kimči sa dá urobiť aj z alternatívnych surovín. :))
otakara
„Kimči (fotorecept)”
@anad (9.1.2022 19:39)

:)) Vyskúšala som viaceré recepty a viaceré postupy, nakoniec som ostala pri Vašom. Kimči robím podľa tohoto receptu aj teraz, dnes, odskúšané, osvedčené.
Dnes som pridala aj hrušku nashi, väčšinou dávam jablko, hrušku, obyčajnú"".
Nedodržujem pridanie čerstvého zázvoru, používam mletý, čili vločky mám v pláne kúpiť, rybaciu omáčku nepoužívam, kimči robím najmä pre mojich veganov,
Pozdravujem Vás.
farbuska
„Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na...”
@janger (14.12.2024 23:19)

Akosi si vyjadrila aj moje pocity (som len o čosi staršia od teba): materiálne bolo oveľa skromnejšie, ale z tej mandarínky mal človek väčšiu radosť...aj tá vyjadrovala vzácnosť sviatku. Tešili sme sa na ne. Na stole bolo síce oveľa skromnejšie, ale tie dary boli oveľa vzácnejšie. Aj pod stromčekom: bolo tam zopár balíčkov, vlastne len pre nás deti, ale vedela som, že pre mňa tam bude nejaká knižka, na ktorú som sa hrozne tešila a potom ju čítala dokola celý sviatok Božieho narodenia. Prečítala celú (rýchlo som čítala), tak potom znova aj na Štefana a onedlho som ju vedela takmer naspamäť. Pamätám si ako tam jeden rok bola rozkošná knižka Čin-čin (tú som naozaj vedela naspamäť) od Ľudmily Podjavorinskej a neskôr už Lujza a Lotka od Ericha Kästnera.
Pozdravujem ťa... a všetkých. Peknú adventnú nedeľu vám všetkým.
janger
„Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na...”
@haji , @kitchenguru , mna tiez akosi chytaju spomienky, dnes mi stale chodia po rozume volakedajsie Vianoce, este za cias socializmu, ked so bola este decko. Ale to si pamataju len tie starsie rocniky (ja mam 63), moja generacia...
Vona mandariniek mi este stale pripomina volakedajsie Vianoce, Mikulasa. Nebolo to vtedy kazdodenne ovocie. Kubanske pomarance (take dost zelene boli, ale velmi stavnate). Nase maminky, babicky stavali v zelovoci na ne. Na kaprov...
Salonky vyborne fondantove, tie tusim uz ani nevyrabaju. Neviem....akasi clivota ma chyta pri tych spomienkach. Uz je to davno.
janger
„Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na...”
@haji (13.12.2024 22:05), este som prepustene maslo nerobila. Kaprik bude iste na nom vyborny.
My sme mali dnes este trosku polievky zo sacku....bojim sa to na kucharskej stranke Varecha takmer priznat....Vitana (vari za vas) :-)....cockovu, len som ju este trochu vylepsila. Okrem toho cestovina - slize, (cibulka, cesnak, paprika, rajcinky, worst), posypane parmezanom.
Pocasie na figu, stale sivo, slnko som uz par dni nevidela. Takze aj nalada taka mierne sivasta....

Pa-pa! Zajtra peknu nedelu vsetkym.
kukulienka71
„Štafetky”
Chystala som sa ne už roky a vybrala som si nesprávny recept, ako ho tak porovnávam, ten bol z duplovanej dávky. Nečudo, že sa hrubé cesto nedalo stočiť do roládky. Aj krému bolo veľmi veľa a chýbalo tam mlieko. Tak som len natrela tie rozrezané platy a budú rezy. Nabudúce podľa tvojho receptu, vidím, že tento bude ten ideálny.
kitchenguru
„Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na...”
@haji (14.12.2024 19:55)

Tak ja si spomínam na obedy u mojej babky rezne bravčové museli byť aj ryža aj zemiaková kaša ...a keď chovali králiky tak v nedeľu bola sviečková s králičím mäsom .a keď chovali kačky tak kačacie ..bolo obdobie keď mi mäso už liezlo ušami ale nikto nerobil sviečkovú tak ako moja babinka ❤️ vzácne a pomalé časy to boli
danda3
„Delikatesné vianočné košíčky plnené karamelizovanými orieškami”
Ahoj, milá @siuuu , konečne prišlo na tieto luxusné košíčky ,mala som ich v merku, odkedy si ich sem pridala a ľutujem, veľmi ľutujem, že som ich robila až dnes. Sú neskutočné. Robila som z dvoch dávok a urobila som 24 mini a 7 veľkých. Zajtra mám návštevu, tak asi padnú všetky. Nevadí, urobím ďalšie. Veľmi pekne ďakujem za recept a odporúčam. Krásne vianočné sviatky! 🌲


pivonka
„Vegetky (fotorecept)”
@evusik (27.5.2015 09:31)

Evušik, si jedna prvých Varecháčok a ja si veľmi vážim tvoje kuchárske umenie, ale tento raz to nevyšlo. Dlho som na ne nemala odvahu a keď som ich nakoniec upiekla, sú krásne ale presolené. Rozmýšľam, kde sa stala chyba a niečo mi napadlo: Spomínaš, že si piekla z dvoch dávok. Nie je náhodou v posýpke množstvo na dve dávky? Chápem, že k vínu sa pýta slané, lenže pre mňa je tej soli moc. Škoda.