Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Výborný tvarožník fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 3. júna 2025
Výborný tvarožník (fotorecept)
Foto: helena10

Jemný šťavnatý tvarohový koláč, ktorý sa oplatí upiecť. Zmizol rýchlosťou blesku...
Zdroj: Inšpirácia Youtube

35 minút
na 175-180 °C

Suroviny

600 g
3 ks
3 PL
3 KL
3 PL
 nastrúhaná
štipka
3 PL (16 %)
3 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny som dávala na kopcovité lyžice. Najprv som osobitne v mištičke zaliala vriacou vodou hrozienka. Nechám stáť 5-10 minút, potom ich scedím a osuším.

  2. 2

    Vajcia rozdelím extra žĺtky, extra bielky. Z bielkov so štipkou soli budeme šľahať sneh.

  3. 3

    Vo väčšej miske tyčovým mixérom spolu vymiešam tučný hrudkovitý tvaroh, žĺtky, soľ, cukry, detskú krupicu, smotanu kyslú a strúhanú citrónovú kôru. Do vymiešanej tvarohovej masy primiešam lyžicou alebo vareškou hrozienka a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh.

  4. 4

    Hotové hustejšie cesto rozotieram na vyšší plech 21 x 21 cm, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Párkrát jemne plechom pobúcham po pracovnej doske.

    Výborný tvarožník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 35 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Pri pečení koláč rastie a pri chladnutí klesne, nie je to žiadny problém.

  6. 6

    Vychladený koláč posypem jemne práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu

helena10
@terinka55 , @afataga , ďakujem za čas venovaný môjmu receptu. Do môjho jednoduchého koláča vôbec nedávam kypriaci prášok do pečiva. Pekný deň ešte.