Výborný tvarožník fotorecept
Jemný šťavnatý tvarohový koláč,
ktorý sa oplatí upiecť. Zmizol
rýchlosťou blesku...
Zdroj: Inšpirácia Youtube
na 175-180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny som dávala na kopcovité lyžice. Najprv som osobitne v mištičke zaliala vriacou vodou hrozienka. Nechám stáť 5-10 minút, potom ich scedím a osuším.
- 2
Vajcia rozdelím extra žĺtky, extra bielky. Z bielkov so štipkou soli budeme šľahať sneh.
- 3
Vo väčšej miske tyčovým mixérom spolu vymiešam tučný hrudkovitý tvaroh, žĺtky, soľ, cukry, detskú krupicu, smotanu kyslú a strúhanú citrónovú kôru. Do vymiešanej tvarohovej masy primiešam lyžicou alebo vareškou hrozienka a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh.
- 4
Hotové hustejšie cesto rozotieram na vyšší plech 21 x 21 cm, ktorý som vyložila papierom na pečenie. Párkrát jemne plechom pobúcham po pracovnej doske.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 35 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Pri pečení koláč rastie a pri chladnutí klesne, nie je to žiadny problém.
- 6
Vychladený koláč posypem jemne práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem!
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu