Foto: evinka29
Vzdala som sa už dávno piecť medovníky lebo akýkoľvek "osvedčený" recept plus všetky možné aj nemožné rady ako jablko ...chlieb... a podobné veci Zobraziť celý popisVzdala som sa už dávno piecť medovníky lebo akýkoľvek "osvedčený" recept plus všetky možné aj nemožné rady ako jablko ...chlieb... a podobné veci pridané do medovníkov ZARUČENE u mňa nefungovali a dalo sa s nimi akurát tak rozbíjať okná....Až minulý rok mi kamoška dala recept a na počudovanie....funguje...Sú mäkké od prvej chvíle až pokým sa nezjedia a to väčšinou netrvá dlho...Odporúčam skúsiť...a hlavne také gazdinky, čo boli znechutené pečením tvrdých medovníkov ako ja :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Palmarín, med, cukor a vodu všetko spolu nechať rozpustiť v hrnci,a nechať vychladnúť, vlažné naliať do múky. Vymiešat v mise cesto, je dost riedke až sa leje. Necháme ho cez noc v chladničke (alebo min 10 hodín) a cesto stuhne.
- 2
Rozvalkať a vykrajovať formičkami, piecť 7-8 min na 180 stupňov(nie viac a nie memej!). Pred pečením potrieť žĺtkom s mliekom. Nepiect dlhšie!! Uchovávať v mikroténovom sáčku a v dóze alebo krabici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chcela by som sa ti veľmi pekne poďakovať za tento recept...Podarili sa perfektne...su mäkkunké a ja zarábam už druhé cesto...
ďakujem
Medovnicky su mekucke a chutia vyborne
Dakujem
@dsamkova Ja som dala klasické korenie na perníky a sú super :)
Tiež by som chcela vedieť či môžem nahradiť inú múku bezlepkovú, tým že mam histamínovú intoleranciu :)
Je riedke ale treba ho nechat v chladnicke na minimalne 8 hodin...cez noc je najidealnejsie a potom je pripravene
Možno je chyba v tom, že som ich nedala do sáčku. Mám ich voľne položené v krabici.
Idem urobiť ešte jednu dávku, chcem sa uistiť, či bola chyba v mojom nesprávnom uskladnení. Aj keď ich ostalo skutočne len pár, ostatné som rozdala. Všetkým chutili, a tiež boli prekvapení ich mäkkosťou.
Mám však dojem, že všetky medovníky po dvoch troch dňoch stvrdnú.
Ale nebudem predbiehať. Dám vedieť, ako dopadla druhá dávka medovníkov uskladnená v mikroténovom sáčku.
skús ich dať do pohára ešte za tepla, ja tak robím roky a nestvrdnú
varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-stale-makke/46598-rec...
ďakujem za tip, vyskúšam, napíšem :-)
Musím, žiaľ, skonštatovať, že keď sa nezjedia počas prvých dvoch-troch dní, kedy ešte ako tak mäkké sú, tak stvrdnú ako aj všetky ostatné.
Recept dobrý, zaujímavý, ale nie je ničím výnimočný mäkkosťou, tak, ako aj ostatné medovníky, stvrdnú.
Možno preto, že iní hneď medovníky zjedli, tak tvrdosť medovníkov nezakúsili.
Ja som na tie moje zabudla a ostali v komore na vrchnej polici. Dnes som si na ne spomenula. Tvrdé. Nemyslím si, že som niečo urobila zle, lebo skutočne počas prvých dní boli fantastické. Len keď ostanú dlhšie, treba ich dať do dózy s chlebom alebo jablkom. Inak mäkké nebudú.
Ale aj tak ďakujem za recept, a skúsenosť, ale už ma nikto nepresvedčí o zázračných mäkkých medovníkov, ktoré nestvrdnú, také nie sú :-))))), možno len nestihnú stvrdnúť, keďže sa medzitým ako stvrdnú, zjedia.
Prajem pekný deň všetkým :-).
Použila som raz Palmarin, raz maslo a vždy boli výborné. Ešte raz ďakujem za recept.
Zle ste uskladnili ....medovniky MUSIA byt v mikrotenovom sacku a zatvorene (zaviazane) . Vydrzia aj dva mesiace makke ked su v sacku. Aj vyssie pisu ze ich maju aj 3-4 tyzdne....