Rýchla chuťovka:
Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet

Jana Klimanová, včera 06:00     3 minúty čítania

Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.



Foto: Shutterstock

Foodblogeri na sociálnych sieťach prišli s ďalším trendom, ktorý stojí za vyskúšanie. V prípade, že máte radi kyslé uhorky a nejaký ten otvorený pohár máte vždy v chladničke, okrem nich budete potrebovať už len nastrúhaný parmezán. Výsledkom je chrumkavý snack, ktorý pripomína čipsy.

Ako na to? Na plech vyložený papierom na pečenie nasypte vrstvu strúhaného parmezánu, na syr rozložte na kolieska nakrájané kyslé uhorky a tie znovu posypte vrstvou nastrúhaného syra. Potom už len dajte dozlatista zapiecť do vyhriatej rúry a je to. Pečenie si treba odsledovať, pretože každá rúra pečie inak a syr veľmi ľahko zhorí.

Pozrite si názorný videonávod, ako z obyčajných kyslých uhoriek spraviť túto dobrotu:


Ak ste na takúto chrumkavú chuťovku práve dostali chuť, ale ako na potvoru nemáte doma kyslé uhorky, môžete si pripraviť podobnú verziu s cibuľou. Tenké kolieska cibule (najlepšie je použiť mandolínu) rozložte na vrstvu nastrúhaného syra, pokvapkajte olivovým olejom, ochuťte obľúbeným korením, mletou paprikou a šup do rúry.


Na podobnom princípe sú založené aj úžasné zemiakovo-parmezánové čipsy. Ich príprava však potrvá o troška dlhšie, lebo zemiaky treba najprv očistiť, pokrájať na kolieska a par minút povariť.





ANKETA: Zbiehajú sa vám slinky pri pohľade na tieto chuťovky?

34,9%



65,1%







Diskusia k článku







 



TOPlist