Bielkový suchár

matus113 - fotkamatus113, 20. decembra 2009
Bielkový suchár
Foto: matus113

Krehká,chrumkavá pochúťka vhodná na vianočný stôl.

75 minút
príprava
45 minút
na 50 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150  g
1 vrecko
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si 5 žĺtkov od bielkov. Odvážime si 150 g práškového cukru, pridáme do bielkov a vyšľaháme z toho sneh. Do zmesi pridáme 150 g polohrubej múky. Premiešame, pridáme vrecko mandlí, vlašské orechy a môžeme aj lieskové oriešky.

  2. 2

    Vymastíme si srnčí chrbát a vysypeme ho múkou. Do srnčieho chrbáta vylejeme hmotu a dáme piecť do rúry na pol hodinu. Keď je suchár upečený, ešte teplý ho vyklopíme na alobal. Zabalíme a necháme ho vychladnúť do druhého dňa.

  3. 3

    Na druhý deň ho nakrájame na veľmi tenké plátky. Poukladáme na plech a dáme piecť na 50 stupňov. Po asi 45 minútach by mali byť plátky chrumkavé.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Vymazať
tento recept je výborný na využitie bilekov, ja som tento rok robila veľa vianočných oblátok a trubičiek a zostali mi bielka a tak som narobila sucháre . Vydržia dlho a mam v zásobe ,,niečo sladké domáce".
Vymazať
obycajnjy biskupsky chlebik a ja by som neradila ho asi dawat tdo toho alobalu bo ked je teply ten chebik thak sa potom z neho pari a ked as do toho alobalu zabali thak na alobale ostawaju kwapky wody a ta sa potom pomaly spusta dole po alobale rowno na chleba a potom je chleba mokry xDxD tha toto je moj nazor a ani ho neodporucam krajat nozom ale na krajaci bo niektore orechy potom odpadawaju z chleba a su potom cele a v chlebe su dierky xDxD
Vymazať
Tiez som bola volakedy "mudra" a nezabalila som upecene srncie chrbty do alobalu. Vysledkom (aj po ususeni platkov v trube) bola gumovita hmota. Vcera som vsak upiekla hned dvojitu davku, pekne horuce zabalila do alobalu a navecer sa krasne dali krajat platky, po ususeni su to chrumkave dobrotky.
Vymazať
Ja mám tento rcpt od svokry a tam sa píše,že upečený sa vyklopí do mokrej utierky , zabalí sa a nechá sa do druhého dňa. Potom sa krája a suší. Roky to tak robím a som spokojná.
Vymazať
mam bielky co mi ostali z lineckych idem na to :) dakujem za recept z detstva si ho pamatam... milujem to ked sa mi podari oprasit recepty na ktore sa casom zabudlo... a este viac ked rodina zacne vplyvom chuti spominat... pamatas a to sme mali vtedy a vtedy.... jaaaaaj toto bude bomba :) este raz dakujem

Pridaj komentár k receptu: