Foto: matus113
Krehká,chrumkavá pochúťka vhodná na vianočný stôl.
75 minút
príprava
príprava
45 minút
na 50 °C
na 50 °C
Postup
-
1
Oddelíme si 5 žĺtkov od bielkov. Odvážime si 150 g práškového cukru, pridáme do bielkov a vyšľaháme z toho sneh. Do zmesi pridáme 150 g polohrubej múky. Premiešame, pridáme vrecko mandlí, vlašské orechy a môžeme aj lieskové oriešky.
- 2
Vymastíme si srnčí chrbát a vysypeme ho múkou. Do srnčieho chrbáta vylejeme hmotu a dáme piecť do rúry na pol hodinu. Keď je suchár upečený, ešte teplý ho vyklopíme na alobal. Zabalíme a necháme ho vychladnúť do druhého dňa.
- 3
Na druhý deň ho nakrájame na veľmi tenké plátky. Poukladáme na plech a dáme piecť na 50 stupňov. Po asi 45 minútach by mali byť plátky chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na tom nieco je, sj upeceny chlebik davam do mokrej utierky a nie je gumovy, takze najblizsie skusim tuto metodu, pripadne jeden chlebik do alobalu, druhy do utierky a porovnam
Ja som robila už niekoľkokrát podľa podobného receptu, ale dáva sa hladká muka…
Chlebík pekne drží, krajam obyčajným nozom(poriadne naostrenym) a neodskakujú mi teda žiadne oriešky…
Myslím si, že ten alobal má práve v tomto svoj význam, chlebík zvlhne a tak sa chladí a nie je suchý, potom tie oriešky neodskakujú…:)