Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
redakcia
„Perníkové muffiny (videorecept)”
@kucharka (16.12.2024 08:15)

Pri nakrúcaní receptových videí je v televíznom štúdiu 4-5 ľudí, ktorí sa podieľajú na ich príprave. Okrem našich dvoch kolegýň z TV Varecha aj kameraman, niekedy aj dvaja, a fotograf. Takže záujemcov aj maškrtných jazýčkov je vždy dosť :) Pozdravujeme Vás!
kucharka
„Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami”
@zolik (15.12.2024 21:45)

Dobré ránko, @zolik . Nechcem ti protirečiť…. Ale :-)) ….
Kedysi bola zásada, že k mäsu červené a k rybe biele. Áno, väčšinou je k rybe biele víno a keď si niekto nieje istý, tak keď bude servírovať biele nič nepokazí.
U nás bývajú "catas de vino" ochutnávky vín spojené s jedlom. Ak je ryba "modrá", ako tuniak alebo sardinky, hodí sa aj mladé červené. Kľudne sa môže dať aj k treske alebo ružovom pstruhovi.

Tiež sa hovorilo, že červené víno nesmie byť v chľadničke a má byť izbovej teploty. Problém je v tom, že keď kedysi toto povedali, v izbe mali chladno. :-)
Vo viniciach podávajú aj červené chladené. Biele podávajú úplne chladené - pohár je zarosený.
Chodievame na "exkurziu" do viníc, kde nám všetko poukazujú a vysvetlia, a na konci je ochutnávka. Len tak som tam minule spomenula, že nám na SK chutí varené víno :-) … musela som to pánovi asi 3x zopakovať, myslel si, že dobre nerozumel. Vraj je to hriech. Tak som mu povedala, že bodaj by toto boli všetky hriechy čo ľudia robia 😂.

Pekný deň prajem, a ospravedľňujem sa @miloss22 , že som mu highjacked konverzáciu. :-)
Ja mám momentálne v obľube ružové víno a dávam si ho k rybe, mäsu, cestovine …
haji
„Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na...”
@janger (15.12.2024 18:08)
Měli jste pěkný den, oči vám musely přecházet a bříško se radovat. Je hezké s rodinou společně vyrazit, hezky jste si to užili.
Tvoje maminka byla šikovná, uměla si poradit se zdobením. Obecně si babičky, maminky uměly poradit. Klidně i celý rok pošetřit, aby na Vánoce bylo. Např. ořechy. Když se neurodily, nedejbože párkrát po sobě, babička na nich doslova "seděla", aby bylo na vánoční cukrovíčko.
Měj pohodové dny, naplněné láskou a radostí! papá
farbuska
„Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na...”
@janger (15.12.2024 18:08)

Ja mám ešte zopár ozdôb na stromček po mojej starej mame - narodila sa v roku 1905, zaobstarali si ich krátko po sobáši so starým otcom, takže sú to naozaj staré sklené ozdoby, ručne vyrábané a ručne maľované tu na Slovensku. Sklo je oveľa tenšie ako vaječná škrupinka a ozdoby nemajú takmer žiadnu váhu. Keď ich teraz vyberiem pri ozdobovaní stromčeka, odfotím a pridám.
barwell
„Stále mäkké medovníky”
Cesto treba zarábať krátko, aby sa neprehrialo. Dlhé miešanie vedie k tomu, že cesto praská, drobí sa alebo je tvrdé. Po vypracovaní ho nechajte odležať minimálne 3 hodiny v chlade, ideálne aj celý deň/noc.